• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wyciaganie atrybutow z html [Python]

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
443 wizyt
pytanie zadane 15 września 2017 w Python przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)

Czesc jestem w trakcie pisania skryptu w Pythonie. 

Dokladnie takiego -> https://hastebin.com/icicahedix.swift

I mam problem bo dostaje calego html a chcialbym dostac tylko ten fragment 

 <tr >
                                    <td>11</td>
                                    <td><a href="/exchanges/kraken/">Kraken</a></td><td><a href="https://www.kraken.com" target="_blank">BTC/EUR</a></td>
                                    <td class="text-right"> <span class="volume" data-usd="99094400.0" data-btc="31535.1" data-native="31618.4">$99,094,400</span></td>
                                    <td class="text-right"> <span class="price" data-usd="3134.07" data-btc="0.997365" data-native="2629.3">$3134.07</span></td>
                                    <td class="text-right">3.11%</td>
                                    <td class="text-right " >Recently</td>
                                </tr>

Jest to dokladnie od 696 linijki w htmlu strony. 

Jakies sugestie jak to wyciagnac?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 15 września 2017 przez Giovacho Użytkownik (960 p.)

Albo jeśli chcesz pobierać źródło strony lokalnie to polecam użyć biblioteki BeautifulSoup.

Dokumentacja

0 głosów
odpowiedź 15 września 2017 przez Giovacho Użytkownik (960 p.)

Jest to bardzo proste. Użyj Selenium Api do pythona.

Selenium

Wyszukiwanie konkretnych elementów

komentarz 16 września 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
API sterujące przeglądarką jest jednak trochę mniej proste od lokalnego sparsowania HTMLa (który już wyciągnął przez requests.get) :D

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 174 wizyt
pytanie zadane 14 września 2019 w JavaScript przez Louel Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 65 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 225 wizyt
pytanie zadane 27 kwietnia 2022 w Python przez Hysek Obywatel (1,250 p.)

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...