• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Plik Stronicowania

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
178 wizyt
pytanie zadane 10 września 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
Witam, mam pewien problem, mam 8GB ramu (1 kość, 1600mhz)

grając w moją najbardziej "obciążającą ram grę" gra zabiera maxymalnie jakieś 4gb, + ze wszystkimi systemowymi narzędziami razem jakoś 4.5GB, użycie ramu jest w okolicach 90-95% więc postanowilem pobawic się z plikiem stronicowania ktory mialem na zarzadzany przez system.

I tutaj pytanie, czy jest ktos w temacie (na internecie same stare posty) na ile powinienem w takiej sytuacji takie coś ustawić? Dodam, że ustawiałem już, bez pliku stronicowania co skończyło się wywaleniem błędu podczas grania w grę coś w stylu "w komputerze brakuje pamięci"

Oraz dziś próbowałem też 1024-1024 (początkowa - maxymalna) aktualnie planuje testować 1024-2048....

ps: dodatkowo mógłby mi ktoś wyjaśnić, jak to działa w komputerach, że ramu mam 8gb dostępne okolo 6,95 a gdy użycie ma razem okolo 4.5gb to jest juz na poziomie 90-95% ? chyba ze reszte zabiera ten plik s.

będę wdzięczny za pomoc

.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 950 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 657 wizyt
pytanie zadane 26 kwietnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez xpegazx Nowicjusz (230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 516 wizyt

93,440 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,681 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...