• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomoc w wybraniu laptopa max 2500 zl

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
670 wizyt
pytanie zadane 6 września 2017 w Sprzęt komputerowy przez Aleksander Kowalski Obywatel (1,510 p.)
Witam poszukuje laptopa poleasingowe w kryteriach od 1800 zl do 2500 zl.

Znalazłem dużo ciekawych propozycji ale chciałbym usłyszeć opinie na temat modeli które posiadacie w tych kryteriach.Laptop bedzie  potrzebny do technikum głównie programowanie c#,c++ przeglądanie internetu i przydałby sie ultramobilny z dobrą baterią.

Rozwazam modele:

http://amso.pl/product-pol-44473-PRZECENIONY-Lenovo-X1-Carbon-Intel-i5-4300U-8GB-180GB-SSD-2560x1440-Klasa-A-Windows-10-Professional-L13.html

http://amso.pl/product-pol-44140-PRZECENIONY-Lenovo-X1-Carbon-Intel-i5-4200U-8GB-240GB-SSD-1600x900-Klasa-A-Windows-10-Home-L13s.html

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 września 2017 przez Div Cichy Nowicjusz (140 p.)
edycja 7 września 2017 przez Div Cichy
Ja mam lenovo ideapad 310-15isk. Programuję w C++i Html. Do programowania przeglądania a nawet grania nadaje się bardzo świetnie. System operacyjny Win 10, RAM 4 GB, dysk HDD 500 GB, procesor Intel CORE i3, przekątna ekranu 15,5''. Bateria kiedy mam włączone wi-fi, przeglądam internet, słucham muzyki trzyma ok. 3 godzin.
0 głosów
odpowiedź 7 września 2017 przez Michał Kozłowski Obywatel (1,440 p.)

Polecam rozejrzeć się za laptopem "Biznes Class" np. marki DELL, HP. - (Lenovo w mojej ocenie jest bardzo "delikatne)
Czyli laptop z mocnymi zawiasami - konstrukcją.
W Twoim przypadku laptop powinien być nastawiony na "przyjemną klawiaturę" to co w mojej ocenie działa na plus w Twoim przypadku:

1. matowa matryca (przyjemna praca w słoneczne dni)
  2. pełna klawiatura numeryczna (taki kalkulator w klawiaturze) - z tego można zrezygnować - jeżeli mobilność jest priorytetem. 
  3. podświetlenie klawiatury (niby bajer ale bardzo przydatny)
  4. możliwość użycia dwóch technologii pamięci stałej - dysk SSD (może miałem pecha ale 2 razy z dnia na dzień padł mi dysk SSD- więc należy na nie uważać)  na system i HDD na dane (becap).
  5. Opcjonalnie możliwość wpięcia w stację dokującą by użyć większego monitora - praca na małym laptopie (z małą matrycą - nie należy do najprzyjemniejszych). Najlepiej od razu kupić stację dokującą.
    Link do laptopów Dell
    https://allegro.pl/kategoria/laptopy-491?string=dell&order=qd&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-ele-1-5-0905&price_from=1800&price_to=2500

do HP:
    https://allegro.pl/kategoria/laptopy-491?string=HP&price_from=1800&price_to=2500&order=qd&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-hc-ele-1-5-0905

Dlaczego nie Lenovo? - odkąd kupiło ThinkPad - widać wyraźną różnicę jakości. Niby ThinkPad ale to nie to samo co kiedyś. 
    A jeżeli miałbym kupować dla siebie - to DELL. (w razie modyfikacji /napraw - bardzo przyjemny w otwieraniu). 
    Pracownik serwisu. 
    Pozdrawiam i życzę udanych zakupów. 

komentarz 7 września 2017 przez Aleksander Kowalski Obywatel (1,510 p.)
A mam pytanie korzystałeś moze z dell laticude 3570 albo wiesz coś mniej wiencej o stopniu jego serwisowania
0 głosów
odpowiedź 10 września 2017 przez Lenniek Początkujący (400 p.)
Za te pieniądze możesz wyrwać outletowego Della w pełni sprawnego:
https://www.komputronik.pl/product/374189/wyprzedaz-dell-inspiron-3543-0737-480gb-ssd-4gb.html
masz lapa na i7, 8GB RAM, dysk SSD 480GB, do tego dedykowana grafa nvidii, winda w cenie, będzie znacznie wydajniej do ogólnego wykorzystania.
komentarz 10 września 2017 przez Aleksander Kowalski Obywatel (1,510 p.)
znalazłem w cenie 2000 zl laptopa od hp i7 6500 u +950M+8GB Ramu+1 TB dysk i w cenie tego laptopa mozna ssd dac zamiast hdd i mam grafike o generacje wyzej i procesor generacje wyzej
komentarz 13 września 2017 przez Michał Kozłowski Obywatel (1,440 p.)
Bizness class - na tym się skup - widzę, że wybierasz laptopy, które mają ładny design :)
Tak czy siak - jeżeli będziesz dbał będzie Ci służył - szukaj magnezowych obudów i mocnych zawiasów.
komentarz 13 września 2017 przez Aleksander Kowalski Obywatel (1,510 p.)
Powiem tak desing mi wpada w oko ale skupiam sie bardziej na specyfikacji aby wydac jak najmniej i kupic cos mocnego

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 442 wizyt
pytanie zadane 3 marca 2017 w Sprzęt komputerowy przez jaro76 Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 712 wizyt
–1 głos
4 odpowiedzi 337 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Maksym Piętak Nowicjusz (210 p.)

93,337 zapytań

142,332 odpowiedzi

322,423 komentarzy

62,676 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...