• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kali linux nie uruchamia się z pendrive

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
2,827 wizyt
pytanie zadane 6 września 2017 w Systemy operacyjne, programy przez pakpro Nowicjusz (120 p.)
Kali linux zainstalowałen na pendrive bootwalnym rzecz jasna , problem polega na tym ze odpala z pendriva wczytuje się wybór wesji systemu po wyborze linuxa uruchamiają sie wszytkie procesy  i nagle cisza przestaje  ładować się linux monitor przechodzi wt ryb uśpienia  i nic .
komentarz 6 września 2017 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Po co go instalowałeś? Naprawdę nie wystarczy Ci live? Wystarczy, że informatyka śledcza dzisiaj potrafi odzyskać sesje z RAMu, nie mówiąc już o zainstalowanym systemie.
komentarz 7 września 2017 przez pakpro Nowicjusz (120 p.)
Sorki zrobiłem  live usb  ( tak mi się napisało z przyzwyczajenia)

Jak pisałem pojawia sie wybór linuxa  uruchamiam obojętnie który uruchamiaja sie procesy i w pewnym momencie stop monitor się wyłącza i koniec.
komentarz 7 września 2017 przez marcin99b Szeryf (84,230 p.)
Może spróbuj zrobić wszystko jeszcze raz, ale z np 32 bitową wersją
komentarz 8 września 2017 przez pakpro Nowicjusz (120 p.)
Tak było właśnie z 32 bit wersją ale  jet coś, zrobiłem debiana live usb i wszystko poszło uruchomił się normalnie wydaje mi się ze to coś z obrazem linucha
komentarz 8 września 2017 przez marcin99b Szeryf (84,230 p.)
To dziwne, pokombinuj z innymi wersjami (starsze)

Ale to dziwne że 32bit nie działa, a z debianem nie ma problemu
komentarz 8 września 2017 przez pakpro Nowicjusz (120 p.)
Z debianem właśnie nie , ściągam teraz inne wersje kali i inne linuchy zobaczę.
komentarz 9 września 2017 przez pakpro Nowicjusz (120 p.)
Jest ok mam kali premium i jest ok nagrałem na penie i śmiga nawet wykrywa mi wifi

wpisuje hasełko i działa . Problem był pewnie w obrazie systemu.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 7 września 2017 przez 7Adrian Nowicjusz (140 p.)
Może dość prosty problem, a mianowicie błąd przy nagrywaniu live usb? Spróbuj może jeszcze raz zrobić format usb i wgrać Kaliego np. programem unetbootin. Sam przed chwilą tak zrobiłem i wszystko działa. (Jakby był problem z bootowaniem, to przy pomocy GParted dodaj flagę "Boot")

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,109 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez kisiel23 Początkujący (280 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 10,121 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 2,601 wizyt
pytanie zadane 9 listopada 2016 w Systemy operacyjne, programy przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)

93,389 zapytań

142,385 odpowiedzi

322,547 komentarzy

62,749 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...