• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z działniem jQuery.ajax() na urządzeniu mobilnym

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
169 wizyt
pytanie zadane 4 września 2017 w JavaScript przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)
Witam

Mam problem z funkcją jQuery.ajax(). Za pomocą tej funkcji chcę pobrać kolejne posty. Na komputerze wszystko działa sprawnie, ale na telefonie już nie. Jeśli chodzi o błędy:

jqXhr.status = 0

jqXhr.responseText = undefined

Z góry dziękuję za pomoc
komentarz 4 września 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Z jakiego URL chcesz pobrać dane?
komentarz 4 września 2017 przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)
Jedno spostrzeżenie. Przycisk(w postaci linku) generuję w javascript. Klikając na niego zwraca mi błędy jakie napisałem w poście, ale kiedy ten link zostaje wygenerowany w php, działa też i na telefonie.
komentarz 4 września 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

To jeszcze podaj kod aplikacji.

komentarz 4 września 2017 przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)
komentarz 5 września 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

http://[::1]/test/post/load_more/1

Takiego adresu nie ma, przez PHP pewnie wstawiasz tu prawidłowy URL. Co wstawiasz w linku uruchamiając apkę na komputerze? 

komentarz 5 września 2017 przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)
Zapomniałem dodać. Strona jest postawiona na localhoście
komentarz 5 września 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Czyli na komputerze do href wstawiasz /test/post/load_more/1? Możesz telefonem dostać się po IP do serwera uruchomionego na PC (jeśli oba są w sieci domowej): https://forum.pasja-informatyki.pl/93552/otwieranie-strony-localhost-xampp-na-telefonie?show=93577#a93577

komentarz 5 września 2017 przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)
Tak,  mogę się dostać do serwera poprzez telefon. i tam, klikając na link wyświetla mi się błąd
komentarz 5 września 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

ale kiedy ten link zostaje wygenerowany w php, działa też i na telefonie.

Rozumiem, że na komputerze działa Ci również, gdy linka nie generujesz z PHP? Jeśli tak, to w jaki sposób tworzysz adres linka, że na komputerze działa?

komentarz 5 września 2017 przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)
Sukces! W linku odciąłem "http://[::1]/test/" i działa prawidłowo zarówno na komputerze jak i w telefonie. 6,5 godziny siedzenia nad tym... :/. W każdym razie dziękuję za pomoc. :D
komentarz 5 września 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Spoko, ale nadal nie wiem jaki URL podawałeś w href (bez użycia PHP), że na komputerze Ci działało.

komentarz 5 września 2017 przez ŁukaszD. Użytkownik (540 p.)

W jsbinie podałem(jeśli o to Ci chodzi)

$('#wall').append('<a id="load-more" data-page="1" href="http://[::1]/test/post/load_more/1">Wyświetl więcej postów</a>');

 

 

 

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 169 wizyt
pytanie zadane 9 lipca 2020 w JavaScript przez Bakkit Dyskutant (7,600 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 505 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 917 wizyt
pytanie zadane 24 lipca 2018 w JavaScript przez WrdSaint Nowicjusz (120 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...