Cześć!
Tu ja - Kannthu (Dawid), na początek może trochę(całkiem sporo) o mnie. Przez rok siedziałem i bawiłem się w JS, PHP i frameworkami do nich. Rozumiem obiektówkę i większość zagadnień z nią związanych, ale to nie oznacza, że jestem w niej mistrzem, wręcz przeciwnie. Od jakiegoś czasu przesiadłem się na "prawdziwy" język, C#. Poznaje zagadnienia i smaczki, ciągle się uczę. (znam angielski priti łel)
Potrafię sam rozwiązywać praktycznie wszystkie problemy, jestem samodzielny, miło by było gdybyś Ty też taki był. :)
Dobra, koniec gadania o mnie, teraz czas na projekt/y.
Chciałbym znaleźć osobę z którą zaprojektuje i napiszę wydajny serwer i grywalną grę.
Gra planowo miałaby być MMORPG (wiem brzmi jak niewykonalne, ale spokojnie).
Gra akcji z widokiem izometrycznym oparta na prostych mechanikach, bez zbędnych klas, umiejętności i atrybutów.
Gra grind.
Gra mogłaby być zbudowana w Unity, albo na czymś co stworzymy razem.
Gra
Ale zostawmy grę, na początku zależy mi na zrobieniu działającego serwera do którego łączą się proste clienty.
póki co mam serwer do którego łączą się clienty, ale do zrobienia zostało jeszcze sporo..
TODO:
- Stworzyć kwadraty reprezentujące postaci ,
- Kwadraty mogą poruszać się po planszy i oddziaływać z innymi kwadratami,
- Wszystko zapisywane w bazie danych (jakiś MYSQL),
- Synchronizacja czasu we wszystkich clientach,
- System logowania i loggowania,
- Masa zabezpieczeń przed wścibskimi,
- ...
i inne rzeczy których tu nie napisałem, ale pewnie załapaliście o co mi chodzi
Małymi kroczkami do celu..
Oczekuję, żebyś znał obiektowe programowanie w C# (nie chodzi mi żebyś miał to w małym palcu, ale masz ogarniać co z czym się je), podstawową wiedzę w zakresie tworzenia gier i serwerów (tego możesz nie umieć ale..) najważniejsze żebyś potrafił używać google i znajdować rozwiązania i odpowiedzi, znał angielski (bez którego ani rusz) i miał chęć poznawać i uczyć się nowych rzeczy.
Cały projekt ma dostarczyć nam masę doświadczenia w programowaniu jak i pracy w grupie, będziemy się uczyć pear to pear. (planuję, że znajdę tylko jednego śmiałka, ale jak będzie Was więcej to nie odmówię)
Jeśli uważasz, że to właśnie o Tobie mówię i chcesz stworzyć coś fajnego to zapraszam!
(jeezzz dawno nie napisałem tak długiego posta, mam nadzieje, że nie brzmię jakoś przemądrzale lub bez sensu... dobra koniec tego czytania, pisz komentarz ) :)
[EDIT 1] jeszcze GIT mile widziany