• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak modyfikowac kod Font Awesome?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,165 wizyt
pytanie zadane 3 września 2017 w HTML i CSS przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)
zmienione kategorie 3 września 2017 przez Arkadiusz Waluk
Witam! Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob mozna modyfikowac kod Font Awesome:http://fontawesome.io/.

Zalozmy,ze mam ikonke facebooka na czarnym tle,a chcialbym biale tlo to w ktorym pliku moge to zrobic skutecznie? Wien,ze jest ikonka bez tla,ale mi chodzi o przyklad jak takie cos robic?Sa ikonki tylko z czarnym tlem,wiec chcialbym je potrafic usuwac

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 września 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

To nie tło, a kolor. Jak wstawisz ikonę możesz dodać klasę w kodzie który ją przedstawia: 

<span class="fa fa-icon ikona"></span>
.fa-icon.ikona{
 color: #000000;
​}

Rzecz jasna wygodniej byłoby po prostu nadać kolor bezpośrednio ikonie, bez dodatkowej klasy. Należy jednak pamiętać, że warto wskazać o jaką ikonę chodzi (na przykład poprzez określenie w jakiej części strony zmiana koloru nas interesuje). 

komentarz 3 września 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)
ok dzieki wielkie
komentarz 3 września 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)
wyprobowalem twoja metoda ale neistety nie dziala
komentarz 3 września 2017 przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

https://codepen.io/radek024/pen/ZJPpad

Zobacz na przykład który podałem. Jest prawie identyczny co ten, który podałem wyżej. Co tutaj może nie działać?

0 głosów
odpowiedź 3 września 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
Ostatnio bez problemu modyfikowałem te ikony. Wejdź w ustawienia swojego profilu i zmień linkowanie na css, tak aby nie dołączać ich po js. Kiedy już masz je na stronie postępujesz dokładnie tak jak napisał @radek024. Odpowiedni selektor css i już.
komentarz 3 września 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
<link rel="stylesheet" href="path/to/your.css">
komentarz 3 września 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)
cos takiego href="../css/style.css"?
komentarz 3 września 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Panie kliknij F12 i sprawdź w konsoli. Jest coś czerwonego? Wejdź w Resources i zobacz czy jest dołączony css.

komentarz 3 września 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)
nie rozumiem w ogole jakby mogl nie byc skoro wszystko na stronie normalnie dziala
komentarz 3 września 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
W takim razie źle piszesz selektor css. Nie wiem w czym problem. Masz przecież inspektor stylów.

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 216 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2018 w HTML i CSS przez Krzysio4224 Obywatel (1,690 p.)
+3 głosów
1 odpowiedź 368 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2016 w Nasze poradniki przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 287 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...