• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

nie działa mi JQ mimo, że nie ma błędów i kod jest dobrze napisany.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
306 wizyt
pytanie zadane 2 września 2017 w JavaScript przez Sebix71 Początkujący (260 p.)
Witam,

dodam jeszcze, że implementacja Jq też jest poprawna cały kod jest tutaj  " https://codepen.io/anon/pen/dzarRx ".

przeszukałem cały internet , linijek kodu jest kilka wszystko powinno działac poprawnie. proszę o pomoc bo stoję w miejscu :(

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 września 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)

 

Żeby "JQ" działała to trzeba ją wgl dodać.

Link do lepszej jakości screena:  

https://ibb.co/kvsABv

 


$(window).bind("load", function(){
  alert("siema"); 
});
       
         

 

 

 

komentarz 2 września 2017 przez Sebix71 Początkujący (260 p.)
ale nawet alert nie wyskakuje, ani jeden... a on raczej dziwny nie jest :D
komentarz 2 września 2017 przez Sebix71 Początkujący (260 p.)
Ten twój alert zadziałał, ale nic poza tym ;p
komentarz 2 września 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
wrzuć

<script type="text/javascript" src="js/bootstrap.min.js"></script>

po jquery
1
komentarz 2 września 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
edycja 2 września 2017 przez R[a]=d(ek);

Wrzucaj zawsze pierwszą jQuery a później inne biblioteki bo głównie one opierają sie o jQuery.. - potrzebują ich to prawidłowego działania... Oczywiście nie jest to żadna reguła ale ja wypracowałem sobie taki sposób działania jeśli zaczynam jakiś projekt... 

Jeszcze pokażę ci taką oto ciekawą linię kodu z biblioteki bootstrapa(js) 
 

/*!
 * Bootstrap v4.0.0-beta (https://getbootstrap.com)
 * Copyright 2011-2017 The Bootstrap Authors (https://github.com/twbs/bootstrap/graphs/contributors)
 * Licensed under MIT (https://github.com/twbs/bootstrap/blob/master/LICENSE)
 */
if("undefined"==typeof jQuery)throw new Error("Bootstrap's JavaScript requires jQuery. jQuery must be included before Bootstrap's JavaScript.");

Ten if sprawdza czy masz jquery.. jeśli nie to wywala Ci błąd że 

jquery jest wymagana. jquery musi być zaimplementowana przed bootstrapem.js 

 

 

Dodatkowo powiem Ci że jak naprawisz to to i tak twój kod nie będzie działał... 
 

użyłeś Attr a powinno być attr 
 

konsola by wyrzuciła błąd w stylu że Attr nieznana metoda czy jakoś tak.. 

Pamiętaj też że jeśli odwołujesz się w jquery do elementu z ID to użyj #nazwa zamiast nazwa. 


$("idOkienka").show();  - bo to moim zdaniem również nie zadziała.

 

Myślę że tyle ile mogłem tyle pomogłem z takich główniejszych spraw.. Z resztą powalcz ;) 

komentarz 5 września 2017 przez Sebix71 Początkujący (260 p.)

Dzięki za zainteresowanie! 

ale niestety problem dalej istnieje, nie rozumiem o co chodzi żaden kod JS nie działa. Zdarzenia się nie interpretują. Błędy nie wyskakują, zawsze robiłem tak samo a teraz nic nie chce działać.  Prosta funkcja ze zdarzeniem click i nic nie działa. 

window.onload = function(){ 


    var el = document.getElementById("przycisk");
            el.addEventListener("click", function(){
    alert('hello');
            });
 }

 

0 głosów
odpowiedź 5 września 2017 przez Sebix71 Początkujący (260 p.)
Ratujcie bo nic nie działa :(
komentarz 10 września 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
$(window).bind("load", function(){

});

lub

$(document).ready(function(){

 

});

Zastosuj któreś z powyższych... tylko zapoznaj się z tematem poszukaj informacji to co robi jedno a co 2... a co do clicka spróbuj:
 

$("element").click(function(){

// twój kod np. alter("hell");

});

 

pisane z ręki lecz jestem przekonany 100że jest ok

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 238 wizyt
pytanie zadane 14 września 2015 w JavaScript przez makoso Mądrala (7,380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 171 wizyt
pytanie zadane 27 maja 2018 w JavaScript przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 159 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2016 w JavaScript przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...