• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Łamanie Hasła

VPS Starter Arubacloud
–2 głosów
1,770 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2017 w Bezpieczeństwo, hacking przez Testo Nowicjusz (160 p.)
Witam

Mam pewien problem,moja siostra założyła hasło na komputer.Jest to bardzo drażniące ponieważ udziela mi komputera w małych ilościach,a komputer jest wspólny.Nurtuje mnie pytanie czy istnieje jakaś możliwość złamania hasła.Dodam,że jest włączone konto gościa,lecz jak wiadomo są tam ograniczone uprawnienia.

Pozdrawiam
komentarz 28 sierpnia 2017 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)

A co chcesz robić, że gość Ci nie wystarcza? Poza tym, przykro mi, ale nie jest to forum, na którym dowiesz się jak złamać hasło bez zgody właściciela (polskie prawo zabrania).

Btw. http://lmgtfy.com/?q=windows+jak+zlamac+haslo

5
komentarz 28 sierpnia 2017 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)

jak złamać hasło bez zgody właściciela (polskie prawo zabrania).

 a komputer jest wspólny

komentarz 29 sierpnia 2017 przez gromula Stary wyjadacz (10,070 p.)
Mariusz rodem z elektrody - proszę nie pisz więcej o szukaniu w google, lepiej jak byś wrzucił link z poradnikiem.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xXFV1w-8jww

8 odpowiedzi

+8 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2017 przez Bartosz Dokurno Użytkownik (980 p.)
edycja 31 sierpnia 2017 przez Bartosz Dokurno
Jeśli ona założyła hasło a komputer jest wspólny to nie trzeba łamać :) rodzice powinni to w 5min załatwić
+1 głos
odpowiedź 28 sierpnia 2017 przez 0e85dc6eaf Dyskutant (8,840 p.)
Bootowalny linux na pendrive

Poszukaj w internecie 'reset windows password with linux' na pewno znajdziesz jakiś odpowiedni tutorial
0 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Jakiego systemu używasz?
0 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2017 przez liledusty Obywatel (1,430 p.)
Jeżeli masz windowsa 7 i nośnik instalacyjny to ten poradnik powinien ci pomóc:

https://www.youtube.com/watch?v=hRk7HQYfU1o
0 głosów
odpowiedź 28 sierpnia 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)

Siema! 

To jest bardzo proste. 

Wchodzisz tu: http://ophcrack.sourceforge.net/download.php?type=livecd 

pobierasz wersje na win7 - ophcrack Vista/7 LiveCD

Wypalasz na płytkę lub robisz z tego boot pena (botowalnego pendriva) 

Resetujesz kompa, botujesz to oprogramowania i czekasz..... 

W zależności jaką masz komp i jak bardzo skomplikowane hasło założyła ci siocha.. 

Po prostu czekasz.. 

Następnie dostajesz hasło takie jakie jest założone i to tyle... zapiszujesz sobie je gdzieś na kartce najlepiej czy gdzie tam już chcesz... resetujesz kompa i logujesz sie w windowsie już na konto użytkownika tym hasłem. 

 

Trzymaj, pozdro. 

komentarz 28 sierpnia 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Metoda o tyle fajna że nie ingerujesz w założone hasło - nie zmieniasz go ani nie usuwasz.. Założyłem też że posiadasz system win 7.
komentarz 28 sierpnia 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Tylko problemem może być właśnie czas, bo w przypadku bardziej skomplikowanych haseł łamanie brute forcem może zająć parę ładnych lat :)
komentarz 28 sierpnia 2017 przez R[a]=d(ek); Mądrala (6,370 p.)
Hehe wieem zdaje sobie z tego sprawę ale..

Hasło założyła rzekomo jego siostra.. Więc tak z domysłu/ podświadomości / przeczucia wiem że ho hasło będzie w coś w stylu "Misoo123", "kwiatek15" czy jakieś {lekko przekręcone imie jego siostry}. :D
0 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)
Domyślam się że masz Windowsa. Krótko i zwięźle: ntpasswd. W sumie potrzebujesz tylko konta admina.
0 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2017 przez Maciek To Ja Początkujący (260 p.)
Hmm.. Fajnie by było jakbyś napisał jaki to windows bądź system operacyjny ale przypuszczam, że win7. Sprawa jest dość prosta musisz dostać się do konsoli cmd.exe w ekranie logowania wpisania "control userpasswords2" i zdjęcia hasła z konta Admin.
0 głosów
odpowiedź 30 sierpnia 2017 przez Testo Nowicjusz (160 p.)
Dziękuje wszystkim za poświęcony czas,lecz problem został już zażegnany.Rodzice postawili siostrę do pionu :D.

Pozdrawiam i dziękuje :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,289 wizyt
pytanie zadane 24 marca 2018 w Bezpieczeństwo, hacking przez kptpiotr Początkujący (330 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 610 wizyt
pytanie zadane 29 września 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez King16021 Nowicjusz (120 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...