• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Node js operacje z danymi

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
404 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2017 w JavaScript przez SzymonSmith Użytkownik (870 p.)
Cześć, robię projekt w node i muszę pobrać z bazy dane i przedstawić je w postaci tabeli w html. Pobieranie danych Socket io działa, ale chodzi o jednorazowe pobranie danych, nie odświeżanie ich w czasie rzeczywistym. Dopiero zaczynam wgłębiać się w tajniki node-a, więc za każdą pomoc wielkie dzięki. Kodu niestety nie mogę pokazać.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
No tak, ale jaki jest problem? I jakiej bazy używasz?
komentarz 24 sierpnia 2017 przez SzymonSmith Użytkownik (870 p.)
Pracuję z Sybasem, a problem mam taki, że potrzebuję załadować dane do tabeli, może być nawet na przycisk. Udało mi się pobrać i prezentować dane przez socket.io mniej więcej na zasadzie czatu. Chcę stworzyć funkcję(połączenie do bazy i pobranie danych) która wywoła się dopiero na moje żądanie.
0 głosów
odpowiedź 24 sierpnia 2017 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,280 p.)

Cześć, można tak na przykład:

app.use('/api/public/poi-types', require('./routes/public/poi-types'))

// routing

var express = require('express')
var router = express.Router()
var poiTypesMethods = require('../../methods/poi-types.js')

router.get('/:language', function (req, res) {
  poiTypesMethods.getPoiTypes(req, res)
})

module.exports = router

// i metody udostępniające dane:

var db = require('../libraries/loco-data')
var sql = require('../libraries/sql')

module.exports = {
  getPoiTypes: function (req, res) {
    db.query(sql('select-poi-types'), [req.params.language], function (err, result) {
      if (err) return res.status(500).send(err.message)
      res.json(result)
    })
  }
}

gdzie sql('select-poi-types') to:

SELECT types.id, types.category_id, types.file_name, translations.translation AS name
FROM poi_types AS types
INNER JOIN poi_type_translations AS translations
ON types.id = translations.poi_type_id
WHERE translations.language = ?
ORDER BY name;

M.
 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2022 w JavaScript przez KubaLaska Początkujący (350 p.)
+2 głosów
2 odpowiedzi 264 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 154 wizyt
pytanie zadane 18 października 2020 w JavaScript przez dkrakowski Nowicjusz (140 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...