• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Poczatki z Python

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
525 wizyt
pytanie zadane 22 sierpnia 2017 w Python przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Czesc jestem calkowicie zielony w Python'ie stwierdzielem ze sie pobawie w ten jezyk tak zeby nie siedziec na facebooku i scrollowac jak malpa.

W zwiazku z tym chce zaczac sobie uzywac API yahoo-finance ale mam juz problem z importami i konfiguracja srodowiska.

Dostaje taki blad https://zapodaj.net/c6f2d796fcff5.png.html

A importuje yahoo-finance stad -> https://pypi.python.org/pypi/yahoo-finance

Wielkie dzieki za pomoc.

PS: Czy z poziomu Javy mozna wywolywac Pythona?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 22 sierpnia 2017 przez Benek Szeryf (90,690 p.)

Brakuje Ci modułu setuptools:

sudo pip install setuptools

Czy z poziomu Javy mozna wywolywac Pythona?

Raczej tak, powinno się dać wywołać każdy program. Natomiast jest coś takiego jak Jython. Z opisu wynika, że to działa w drugą stronę. Możesz z poziomu Pythona importować kod Javy.

komentarz 22 sierpnia 2017 przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Dzieki podzialalo :) mam pytanie co do tego kodu -> https://pastebin.com/pBjx6UDd

 czemu dostaje blad?

Jak konwertuje poprzez str() i daje jako argument to tez nie dziala :/.
komentarz 22 sierpnia 2017 przez Benek Szeryf (90,690 p.)

Zamień input() na raw_input().

komentarz 5 marca 2018 przez cooper Nowicjusz (100 p.)

Dzięki. To działa. Zamień input() na raw_input().

Yahoo mail login

0 głosów
odpowiedź 22 sierpnia 2017 przez sysek Nowicjusz (180 p.)

Polecam przeczytać to, albo ogólnie poczytać o virtualenv w pythonie, uwierz mi, będziesz miał mniejszy bałagan w projekcie.

Poza tym jeśli jesteś zielony w pythonie, to może najpierw poczytać jak tego języka używać? Bo po co Ci API? Najpierw zapoznałbym się z językiem, a później coś tworzył swojego, ale to moje zdanie ;) 

> PS: Czy z poziomu Javy mozna wywolywac Pythona?

co?

komentarz 22 sierpnia 2017 przez shadou102 Pasjonat (21,630 p.)

> PS: Czy z poziomu Javy mozna wywolywac Pythona?

co?

Tutaj odpowiedź http://www.jython.org/jythonbook/en/1.0/JythonAndJavaIntegration.html

komentarz 22 sierpnia 2017 przez sysek Nowicjusz (180 p.)
ale po co.. ? dlaczego.. ?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 44 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 83 wizyt
pytanie zadane 6 marca w Python przez Fidzi Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 80 wizyt
pytanie zadane 23 lutego w Python przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,710 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...