Witam. Przygotowuje sie do zakupu nowego laptopa. Oferta jednak jest ogromna a ilość samych sklepów powala. Ogolnie rzecz biorąc, nie ogarne. Mam nadzieje że bedzie tutaj ktos ma tyle miły że podzieli sie jakąś wskazówką czy linkiem.
Planuje uzywac sprzętu do tworzenia grafiki 2D, edycji filmów w jakosci full hd. Chciałbym rowniez troszke poduczyc sie w programowaniu jednak na to nie potrzeba mocniejszej maszynki. Myślałem o procesorze i7, 16GB RAM, matowej matrycy, 1TB HDD plus SSD na system i ważniejsze programy. Na kartach graficznych sie nie znam za dobrze więc licze na rady. Dodatkowo zalezy mi ja wyświetlaczu min. 15 cali, Full HD. Mocna bateria, jakosc dzwieku głośnikow i minimalistyczny wyglada będą dodatkowymi atutami.
Wiem ,że lista życzeń jest długa stąd moje pytanie czy jest możliwe zakupic cos w tym stylu w cenie nie przekraczającej 5.500 zł. Jeśli żądania są wygórowane z czego powinienem zrezygnowac zeby uzyskać lepszą cenę. Zakup planuje na raty dlatego jesli ktos ma jakies konkretne oferty i jest skłonny wysłać będę zachwycony.
Z góry dzieki za odpowiedz i witam wszytkich na forum.