• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Symulacja wciśnięcia klawisza w grze

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,484 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2017 w C i C++ przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
Więc to było tak: Na trybie ARURF w grze League of Legends dostałem postać której skille z czasem odnowienia krótszym o 80% odnawiają się za szybko żebym mógł je klikać (mam problem ze skupieniem się na grze jak staram się tak klikać) więc na szybko spróbowałem napisać bota do tego ale nic nie działało. Po grze kontynuowałem próby żeby sprawdzić jaki błąd popełniłem. Ani razu nie udało mi się zrobić czegoś co wciśnie przykładowo Q w samej grze. (nie licząc czatu, na czat pięknie działało wszystko prawie)

Próbowałem bardzo wielu sposobów. Z tych które teraz pamiętam próbowałem: SendInput (nie jestem pewien czy dobrze wpisałem tutaj), wysłania sygnału do okna, keybd, i paru innych których teraz nie pamiętam.

Obecnie chyba ten tryb już nie jest dostępny więc będę to robił, jak to niektórzy mawiają, jako ,,sztukę dla sztuki" oraz żeby wiedzieć co robiłem nie tak.

W internecie widziałem jak np. pady podłączali przez c++ pod odpowiednie klawisze+mysz i grali w tą grę tak. Ale kodu nie pokazali.

Jestem również ciekaw jak działa program autohotkey, ponieważ z niego normalnie da się używać skilli w grze. (np. jak wcisnę J to autohotkey ma mi Q wcisnąć, i to działa)

Jeśli ktoś chciałby mnie spytać o motywację ze względu na ludzi pragnących oszukiwać - wiem że losowy człowiek z internetu nie jest godnym wiary iż nie zamierza użyć czegoś takiego do oszustwa, więc nie będę się bronił. (nie zamierzam oszukiwać ale w internecie wszystko może być kłamstwem, dlatego nie zamierzam się o to z nikim kłócić)
komentarz 22 sierpnia 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Szukasz czegos, co bedzie Ci klikala na umiejetnosc, bo ty nie madarzasz, przrz jej szybka regeneracje?

 

Bot, to oszustwa, a takie rzeczy trzeba samemu wycwiczyc, nw gdzie jest problem trzymania reki na klawiszac i wciskania umiejetnosci i w tym samym czasie patrzenia na monitor.
komentarz 22 sierpnia 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
Czy ty w ogóle czytałeś ten temat? Jestem prawie pewien że nie.
komentarz 23 sierpnia 2017 przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
"Bot, to oszustwa, a takie rzeczy trzeba samemu wycwiczyc, nw gdzie jest problem trzymania reki na klawiszac i wciskania umiejetnosci i w tym samym czasie patrzenia na monitor."

Yhym to przejdź np. taki desert bus bez żadnych "czitów"...

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 sierpnia 2017 przez SebekChlebek Stary wyjadacz (11,290 p.)
komentarz 24 sierpnia 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
Tak, bardzo wiele razy.
0 głosów
odpowiedź 23 sierpnia 2017 przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
"Jestem również ciekaw jak działa program autohotkey, ponieważ z niego normalnie da się używać skilli w grze. (np. jak wcisnę J to autohotkey ma mi Q wcisnąć, i to działa)"

AutoClick to jedna z banalniejszych rzeczy, kodu do tego masz pełno, również dla AutoHotkey:

https://github.com/search?o=desc&q=autoclick&s=stars&type=Repositories&utf8=%E2%9C%93
komentarz 24 sierpnia 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)

Owszem, klikanie to banał. Mi chodzi o symulację wciśnięcia klawisza. (klikanie mam już dawno opanowane)

komentarz 3 września 2017 przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
no to nie wiem, może sandbox?
komentarz 4 września 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
Sandbox? Mógłbyś rozwinąć?
komentarz 9 września 2017 przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
właśnie sobie zdałem sobie sprawę że byłoby to strzelanie armatą do wróbla.

Tu masz kod który to robi w JS: https://stackoverflow.com/questions/2705583/how-to-simulate-a-click-with-javascript
komentarz 9 września 2017 przez TomaszA2 Obywatel (1,720 p.)
JS'a na razie nie potrafię, temat dotyczy c++. (chyba tag c-plus-plus był niewystarczający)

Jestem prawie pewien że istnieje możliwość zrobienia tego w c++ tak aby działało wszędzie. (dla przykładu na youtubie widać jak w c++ ustawili wciskanie klawiszy i klikanie do pada i grali tak w League of Legends które to właśnie stawia największy opór)
komentarz 16 września 2017 przez kompowiec2 Mądrala (6,380 p.)
obecne języki programowania są na tyle do siebie podobne że nie widzę sensu ograniczania się do jednego. Już sam admin powiada że im więcej języków się uczymy tym lepiej. Sam nie jestem super zaawansowanym programistą ale algorytm można przecież sobie wyłapać.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 224 wizyt
pytanie zadane 31 sierpnia 2020 w C i C++ przez hihijsonel Obywatel (1,250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 270 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2015 w C# przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 240 wizyt

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,620 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...