Witam, mam laptopa Asus N71V i od pewnego czasu borykam się z problemami które dosyć mocno utrudniają korzystanie z niego, a odnoszą się do ekranu. Są to:
- gaśnięcie ekranu - w czasie korzystania z laptopa nagle gaśnie ekran i po około dwóch sekundach obraz pojawia się z powrotem, lecz towarzyszy temu bardzo często komunikat typu program ... przestał działać (czasem działa dalej, czasem nie) oraz komunikat: Sterownik ekranu NVIDIA Windows Kernel Mode driver 342.01 przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność. Próbowałem instalować starsze i nowsze sterowniki, na wszystkich problem występował (aktualny jest najnowszy). Niektórym pomogło wyczyszczenie laptopa od środka z kurzu, też próbowałem, na razie problem dalej występuje. Problem zdecydowanie się nasila podczas gry w LOLa.
- aktualnie otwarte okna i te które otworze są całe czarne - tutaj wrzucę obrazki które mogą to zilustrować (zrobione przeze mnie bo zrzutu ekranu nie da się zapisać a ze zdjęcia źle widać - ale wygląda dokładnie tak jak ekran):

i tak wyglądają wszystkie otwarte aplikacje - po prostu całe czarne okno, przy czym nie da się ich w żaden sposób wyłączyć, aczkolwiek reagują na klikanie (na ślepo) tam gdzie ma być menu (w sensie jak tan kliknę to wyskakuje okno też całe czarne ale aplikacja reaguje), czarne jest też menu start (tam gdzie mają być aplikacje jest czarno, tan gdzie mają być przyciski Dokumenty, Obrazy, Muzyka, Komputer, ... przycisków nie ma, kolor tła zostaje zachowany), jak na pulpit kliknę prawym przyciskiem myszy to pojawia się czarny prostokąt a jak włączę menedżer zadań (ctrl+alt+delete) to okno wyskakuje - ramka + cały czarny środek. W tym przypadku żeby powrócić do stanu normalnego trzeba wyłączyć komputer, ostatnio pomogło też wylogowanie.
Byłbym wdzięczny za wszystkie wskazówki co do przyczyny i rozwiązania obu problemów. Szukałem już w google i nie tylko ja mam te problemy ale do rozwiązania się półki co nie dokopałem