• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Linux vs Windows

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
562 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez NeAst Obywatel (1,170 p.)
Cześć mam nowy komputer i zastanawiam się właśnie który system wybrać do programowania php,js . Zastanawiam się pomiędzy linuxem a windowsem.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 sierpnia 2017 przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)
wybrane 21 sierpnia 2017 przez NeAst

Najlepsza

Nie wiem czy umiesz już js i php. Jeżeli tak i chcesz się nauczyć linuxa to nie widzę przeszkód (zakładam że jak dotąd korzystałeś z windowsa). Natomiast jeżeli chcesz się dopiero uczyć php i js to polecam wybrać system który już znasz. Nauka nowego języka programowania na nowym systemie jest trochę jak nauka hiszpańskiego po angielsku. (próbowałem, nie działa)

komentarz 21 sierpnia 2017 przez NeAst Obywatel (1,170 p.)
php i js już umiem :0 do tej pory korzystałem z w10
komentarz 21 sierpnia 2017 przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)
W takim razie zawsze warto spróbować. Może Ci się spodoba, a jak nie to zawsze możesz wrócić do windowsa.
+1 głos
odpowiedź 21 sierpnia 2017 przez Benek Szeryf (92,410 p.)
Jak ja Ci napiszę że Linux, to zainstalujesz? :)
komentarz 21 sierpnia 2017 przez NeAst Obywatel (1,170 p.)
nie, zbieram tylko wiadomości od lepszych programistów ode mnie :)

Podobne pytania

0 głosów
8 odpowiedzi 6,734 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 417 wizyt
–1 głos
4 odpowiedzi 253 wizyt

93,028 zapytań

141,991 odpowiedzi

321,294 komentarzy

62,375 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...