• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Internet pada na sekunde

0 głosów
324 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
Witam, takie pytanko

Od jakiegoś roku towarzyszą mi kicki internetu, różnie, czasem 0.5s (ale i tak wyrzuci mnie z gier, serverów itp itd) a czasami trwają dotąd aż nie pójdę na dół i nie zresetuję routera. Jest to dosyć uciążliwe zwłaszcza w grach, w większości przypadków reset routera pomaga (w 90%) a czasami, rzadko ale zdarza się, muszę resetować urządzenie to z multimedii (bo stąd mam internet) ale mniejsza o to, ich urządzenie to juz inna sprawa

Zalezy mi na tym, czy moge jakos sprawdzic, jakkolwiek czy to router wadzi? bo cięzko tak w ciemno kupić nowy i sprawdzać ?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2017 przez seba Dyskutant (8,900 p.)
Sprawdź czy problem pojawia się o regularnych godzinach bo może to być przyczyną DHCP(u mojego kumpla tak było), albo dzwonisz do multimedii że takie sytuacje mają miejsce i oni ci najwyżej wyślą pracowników którzy albo to naprawią albo dadzą ci nowy router.
komentarz 20 sierpnia 2017 przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
a jesli jest to problem DHCP, to co mam z tym zrobic?
komentarz 20 sierpnia 2017 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,920 p.)
Zgaduje ze zwiekszyc czas na jaki nadaje sie adresy. Ale moge sie mylic
komentarz 20 sierpnia 2017 przez seba Dyskutant (8,900 p.)
Można sprawdzić na routerze co ile przydzielany jest adres DHCP i jeśli to jego sprawka ustawić adres statyczny i wyłączyć DHCP.
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2017 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,920 p.)
Inne urzadzenia tez wyrzuca? Mnie wyrzucalo z GTA online na Windowsie, ale z Linuxa na tym samym komputerze nie wyrzuca. Zgaduje ze wysylam mniej pakietow i nie przeciazam tak routera. Mozesz pociagnac kabel, albo sprawdzic porade seby. Ale najpierw sprawdz czy to problem z routerem czy z komputerem
komentarz 20 sierpnia 2017 przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
Mam w kompie internet przewodowy :), tak wywala wszystko, po prostu wszędzie znika internet, taki kick na 1s
komentarz 20 sierpnia 2017 przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,920 p.)
Tylko z tego bridge'a czy z tego od Multimedii tez?
0 głosów
odpowiedź 20 sierpnia 2017 przez joj_sport Początkujący (360 p.)
Przede wszystkim co to za router multimedia dała do umowy?
Problemem może być jego mała wydajność. Sprawdź czy nie jest nazbyt gorący. Jeśli jest proponuje postawić go w innym bardziej przewiewnym miejscu. Czasem pomaga postawienie w innej pozycji, aby miał lepszy przepływ powietrza.
Sytuacja tego typu zawieszania się sprzętu jest z routerami od netii Technicolor TC-7200.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 211 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2021 w Sieci komputerowe, internet przez Mochcin Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 316 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 367 wizyt

93,428 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,652 komentarzy

62,789 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...