Witam mam takowy problem od dluzszego czasu,
Gram w CS (mniejsza o to,) fpsów w grze mam tam 300, lecz gra chodzi malo plynnie, i tutaj chodzi o to, ze podczas gry gram, zawsze mam pouruchamiane inne aplikacje ktore sa mi potrzebne, dodatkowo jakis chrome i tak dalej, poza grą wyjdzie z 5 aplikacji np włączonych.. + tam czasami TS i tak dalej,
Podczas grania, wraz z włączonymi aplikacjami, uzycie procesora nigdy bodajze nie dochodzi nawet do 50%
Temperatury sprawdzalem za pomocą HWMonitora, tez w porządku podczas grania, i zastanawiam się, czy pomimo tego iż po obciążeniu procesora tego nie widać, spadek płynności gry, może być spodowowany tym że procesor ma na głowie inne aplikacje/zadania? jak wiadomo jego użycie to jakies 30% po prostu czy apki poza główną grą mogą mieć na to jakiś wpływ..
Dodatkowo dodam że mam procesor Intel Core i5 4590
ps: jesli ktos nie gral w cs, to nie wiem dlaczego, ale pomimo wysokich fpsów, często gra na tylu klatkach, nie wydaję się płynna, dużo ludzi ma z tym problemy :/
ps: dodam jeszcze, gdyby była to wina tego, w bliskiej przyszłości gdybym chciał sobie z tym jakoś poradzić procesor 8 rdzeniowy mógłby coś zmienić ? ew. jakie zmiany moge zastosowac o ile ma to wpływ... Przygotowuję sie do nabycia nowego komputera wiec wskazówki mile widziane :)