• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Procesor / Gry

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
511 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
Witam mam takowy problem od dluzszego czasu,

Gram w CS (mniejsza o to,) fpsów w grze mam tam 300, lecz gra chodzi malo plynnie, i tutaj chodzi o to, ze podczas gry gram, zawsze mam pouruchamiane inne aplikacje ktore sa mi potrzebne, dodatkowo jakis chrome i tak dalej, poza grą wyjdzie z 5 aplikacji np włączonych.. + tam czasami TS i tak dalej,

Podczas grania, wraz z włączonymi aplikacjami, uzycie procesora nigdy bodajze nie dochodzi nawet do 50%

Temperatury sprawdzalem za pomocą HWMonitora, tez w porządku podczas grania, i zastanawiam się, czy pomimo tego iż po obciążeniu procesora tego nie widać, spadek płynności gry, może być spodowowany tym że procesor ma na głowie inne aplikacje/zadania? jak wiadomo jego użycie to jakies 30% po prostu czy apki poza główną grą mogą mieć na to jakiś wpływ..

Dodatkowo dodam że mam procesor Intel Core i5 4590

ps: jesli ktos nie gral w cs, to nie wiem dlaczego, ale pomimo wysokich fpsów, często gra na tylu klatkach, nie wydaję się płynna, dużo ludzi ma z tym problemy :/

ps: dodam jeszcze, gdyby była to wina tego, w bliskiej przyszłości gdybym chciał sobie z tym jakoś poradzić procesor 8 rdzeniowy mógłby coś zmienić ? ew. jakie zmiany moge zastosowac o ile ma to wpływ... Przygotowuję sie do nabycia nowego komputera wiec wskazówki mile widziane :)

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2017 przez ChuZZZta Bywalec (2,540 p.)
Jedyne co mi przychodzi do głowy w tej chwili to pamięć RAM. Nawet jeśli nie jest zapchana na maxa, to może masz jakieś tanie wolne kości albo każda kość jest z innej parafii i bios ustawił najwolniejsze taktowanie, stąd wydaje się mi również mogą wynikać takie opóźnienia i dropne freezy podczas grania.
komentarz 19 sierpnia 2017 przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
posiadam 1 kość Kingston 8GB 1600MHZ, ram również jeśli chodzi o obciążenie to jest ono nie wysokie
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2017 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2017 przez Shiny97 Użytkownik (500 p.)
Pytanie, jak moge jeszcze sprawdzić np RAM, bądź ogólnie co poza temperaturami moge sprawdzic, co mogłoby być tego przyczyną?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 450 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 919 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2022 w Sprzęt komputerowy przez matizuu Obywatel (1,100 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 542 wizyt
pytanie zadane 11 listopada 2021 w Sprzęt komputerowy przez Niglet Nowicjusz (160 p.)

93,440 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,679 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...