• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brytyjskie podcasty o programowaniu

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
1,096 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Gambr Dyskutant (7,530 p.)
Czy znacie jakieś BRYTYJSKIE podcasty o infromatyce/programowaniu? Jakoś tych amerykańskich jest masa a brytyjskich wcale :/
1
komentarz 15 sierpnia 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
edycja 15 sierpnia 2017 przez jpacanowski

Rzeczywiście ciężko coś znaleźć, ale przez przypadek znalazłem ciekawą listę podcastów. Może się komuś przydać.

https://www.loggly.com/blog/42-podcasts-for-developers-and-programmers/

Np. podcast dla programistów C++
http://cppcast.com/

Ciekawe...

komentarz 15 sierpnia 2017 przez Gambr Dyskutant (7,530 p.)
Dzięki wielkie :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 sierpnia 2017 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
A w czym masz problem?
1
W znalezieniu BRYTYJSKIEGO podcastu... Jak wynika z jego wypowiedzi, znajduje same AMERYKAŃSKIE.
komentarz 15 sierpnia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Event raczej pyta gdzie leży problem w Amerykańskich podcastach, tak przynamniej mi się zdaje.
1
edycja 15 sierpnia 2017 przez jpacanowski

Ah, no tak... można się było tego spodziewać... To prawie tak, jakby autor tematu zadał pytanie czy ktoś zna jakiś portugalski podcast, a ktoś inny napisał czemu akurat nie może być np. francuski brazylijski. Tak panowie, to że ten sam język wiele nie znaczy. Może autor woli Wielką Brytanię, może woli mentalność brytyjską i styl mówienia w tym języku, może ma awersję do USA/amerykańskiego, a może nie lubi tego amerykańskiego akcentu który brzmi tak jakby się miało jajko w ustach. A może w ogóle woli brytyjski angielski i się go akurat uczy, a amerykański akurat mu w tym wypadku zrobi "pranie mózgu" i być może chce zamieszkać w UK. Jak widzicie widzisz, jest tego całkiem sporo. To jego sprawa. On prosi o brytyjski, koniec kropka. No nie nawidzę jak ktoś mówi konkretnie, że chce to a nie tamto, a ktoś mu wciska swoje.

komentarz 15 sierpnia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Ah, no tak... po evencie można się było tego spodziewać...

Tzn. tak mi się zdaje, pewien nie jestem czy właśnie o to chodziło. :p

Poza tym to wyluzuj troszkę. wink

komentarz 15 sierpnia 2017 przez event15 Szeryf (93,790 p.)

Ah, no tak... po evencie można się było tego spodziewać... 

Czy ty masz jakiś problem ze mną bo nie przyjąłem Twojego stalkingowego zapraszania na fejsie do znajomych? 

Jeśli masz coś do mojej osoby, to pisz do mnie, a nie o mnie. W innym wypadku wezmę się za Ciebie na poważnie. 

komentarz 15 sierpnia 2017 przez Gambr Dyskutant (7,530 p.)

Uwielbiam kulturę brytyjską i wręcz pasjonuje mnie sposób wymowy/akcent. Szczególnie ten z z okolic Londynu enlightened

komentarz 16 sierpnia 2017 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

O! Sobie przypomniałem, Martin Fowler jest brytyjczykiem, możesz przejrzeć jego wykłady.

Uwielbiam kulturę brytyjską i wręcz pasjonuje mnie sposób wymowy/akcent.

Mam podobnie, acz tylko akecent. :p

Podobne pytania

+4 głosów
6 odpowiedzi 921 wizyt
pytanie zadane 22 czerwca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez vanowikv13 Bywalec (2,740 p.)
+8 głosów
6 odpowiedzi 508 wizyt
pytanie zadane 8 czerwca 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez mibdbz Gaduła (4,300 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 202 wizyt

93,335 zapytań

142,331 odpowiedzi

322,415 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...