Rzeczywiście ciężko coś znaleźć, ale przez przypadek znalazłem ciekawą listę podcastów. Może się komuś przydać.
https://www.loggly.com/blog/42-podcasts-for-developers-and-programmers/
Np. podcast dla programistów C++ http://cppcast.com/
Ciekawe...
Ah, no tak... można się było tego spodziewać... To prawie tak, jakby autor tematu zadał pytanie czy ktoś zna jakiś portugalski podcast, a ktoś inny napisał czemu akurat nie może być np. francuski brazylijski. Tak panowie, to że ten sam język wiele nie znaczy. Może autor woli Wielką Brytanię, może woli mentalność brytyjską i styl mówienia w tym języku, może ma awersję do USA/amerykańskiego, a może nie lubi tego amerykańskiego akcentu który brzmi tak jakby się miało jajko w ustach. A może w ogóle woli brytyjski angielski i się go akurat uczy, a amerykański akurat mu w tym wypadku zrobi "pranie mózgu" i być może chce zamieszkać w UK. Jak widzicie widzisz, jest tego całkiem sporo. To jego sprawa. On prosi o brytyjski, koniec kropka. No nie nawidzę jak ktoś mówi konkretnie, że chce to a nie tamto, a ktoś mu wciska swoje.
Ah, no tak... po evencie można się było tego spodziewać...
Tzn. tak mi się zdaje, pewien nie jestem czy właśnie o to chodziło. :p
Poza tym to wyluzuj troszkę.
Czy ty masz jakiś problem ze mną bo nie przyjąłem Twojego stalkingowego zapraszania na fejsie do znajomych?
Jeśli masz coś do mojej osoby, to pisz do mnie, a nie o mnie. W innym wypadku wezmę się za Ciebie na poważnie.
Uwielbiam kulturę brytyjską i wręcz pasjonuje mnie sposób wymowy/akcent. Szczególnie ten z z okolic Londynu
O! Sobie przypomniałem, Martin Fowler jest brytyjczykiem, możesz przejrzeć jego wykłady.
Uwielbiam kulturę brytyjską i wręcz pasjonuje mnie sposób wymowy/akcent.
Mam podobnie, acz tylko akecent. :p
93,657 zapytań
142,577 odpowiedzi
323,100 komentarzy
63,175 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj