• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

form php zapis danych logowania na pc nigdzie nie ma tutoriala

Object Storage Arubacloud
0 głosów
198 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2017 w PHP przez Bartek Pydynkowski Początkujący (320 p.)
zmienione kategorie 10 sierpnia 2017 przez Arkadiusz Waluk

siema chcę zrobic skrypt który będzie wyłapywał wpisany email i haslo i te dane miałyby przychodzic do mnie na komputer :d
więc tak to jest ciało html:

<body>
<div class="panel panel-primary">
<div class="panel-body"><h1>tytul gry!</h1></div>
</div>
<form action="skrypt.php" method="">
<div class="form-group">
<label class="control-label col-sm-2 col-sm-offset-3" for="email">Email:</label>
<div class="col-sm-2">
<input type="email" class="form-control" id="email" placeholder="Enter email">
</div>
</div>
<div class="form-group">
<label class="control-label col-sm-2 col-sm-offset-3" for="pwd">Password:</label>
<div class="col-sm-2">
<input type="password" class="form-control" id="pwd" placeholder="Enter password">
</div>
</div>
<div class="form-group">
<div class="col-sm-offset-2 col-sm-9">
<button type="submit" class="btn btn-primary">Submit</button>
</div>
</div>
</form>

a to php który napisałem do tego ale nie działa powie mi ktoś albo napisze jak to ma wyglądać ??!

<?php

$NazwaPliku = fopen("wysłanedane.text", 'a');
$zawartosc = $_POST["emial"];
$zawartosc = $_POST["password"];
fwrite($plik, $zawartosc)
echo "Dziękuję. Twoje konto otrzyma like zaraz po weryfikacji"
?>

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 9 sierpnia 2017 przez Assasz Nałogowiec (30,460 p.)
Po pierwsze, wstawiaj kod w odpowiednie bloczki.

Po drugie... chcesz, aby email i hasło było wysyłane do Ciebie? Trochę mi to śmierdzi. Na maila czy jak? Bo na razie to zapisujesz to do pliku, zresztą nieudolnie - nadpisujesz zmienną zawartość, a zmienna plik nie istnieje. No i form nie ma określonej metody, a rozumiem, że chcesz to wysłać postem. Jak chcesz mieć to na maila, to zainteresuj się jakimś mailerem, np. SwiftMailerem.
0 głosów
odpowiedź 10 sierpnia 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Również mam podejrzenia co do zamiarów użycia tego kodu, no ale przede wszystkim to brakuje Ci atrybutów name dla inputów. W PHP nic nie jest odczytywane w $_POST. Jakby nawet były, to masz literówkę - 'emial".

fwrite($plik, $zawartosc)

Czymże jest $plik? Masz to gdziekolwiek zadeklarowane? Bo na początku kodu jest tylko zmienna $NazwaPliku. Do tego jak rozumiem chciałeś zapisać obydwie dane do zmiennej $zawartosc, a nadpisujesz je. Ten kod wygląda na skopiowany i posklejany, jest kompletnie bez sensu.

PS pamiętaj na przyszłość o właściwej kategorii i wstawieniu kodu w bloczek.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 745 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 271 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 139 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...