• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Okienko na informacje ogłoszenia w css

Object Storage Arubacloud
0 głosów
405 wizyt
pytanie zadane 7 czerwca 2015 w HTML i CSS przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)

mam taką stronkę 

i te okienko co jest w nim napisane "hggghghghghghghghghhghghghghygtyggujguyhgtyhgtuhtgujhyguiyiy" chce aby było doasowane do każdej rozdzielczości ekranu tak jak to jest w pasku menu 

Czyli ten kwadrat z tym hghghghghghgh
#info
{
    margin-top: 10px; 
	margin-left:10px;
    float: left; 
    width: ; 
    padding:25px; 
    background-color:#ffffff; 
    text-align: center; 
    font-size: 18px; 
    border-right: 2px; 
    min-height:300px; 

}
.info
{
margin-top: 25px;
padding: 5px;

}

i menu lewe 

#menuL 
{ 
    margin-top: 10px; 
    float: left; 
    width: 142px; 
    padding:25px; 
    background-color:#ffffff; 
    text-align: center; 
    font-size: 18px; 
    border-right: 2px; 
    min-height:300px; 
}

.opcjaL 
{ 
    font-size:18px; 
    padding: 10px; 
    border-bottom: 2px; 
}

.opcjaL:hover 
{ 
background-color: #949494; 
cursor:pointer; 
color:white;  
}

Moja strona 

http://zalaptosam.mintsowy.pl/strona/ 

 

Możecie napisać co zmienić dodać odjąć (kolorystyka itp.)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
wybrane 7 czerwca 2015 przez adamek0123
 
Najlepsza
Mugłby ktos pomóc ?
komentarz 7 czerwca 2015 przez ArturB Mądrala (6,060 p.)
chcesz aby to okienko było dopasowywane do rozdzielczości, to możesz opakować to menu lewe (dać szerokość w %) i to okienko (też szerokość w %) w diva o klasie np row i żeby była ona na 100% szerokości. coś takiego robiłeś z górną częścią strony, tylko nie wiem czy dobrze zamykasz tam div'y tak na pierwszy rzut oka.

Pozostałe elementy tej strony nie dopasowują się szerokości okna więc dziwne że chcesz aby to się dopasowywało.

Jakoś tego sposobu na responsywność nie udało mi się zrozumieć, ale chyba nie powinno się mieszać w ten sposób wartości w % z px, jak chcesz zrobić stronę responsywną to łatwiej Ci będzie robić pod konkretne rozdzielczości CSS3 to umożliwia (@media queries)
komentarz 7 czerwca 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
Ok zobacze :)
komentarz 7 czerwca 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
A mugbym prosic o przykladowy kod ?
komentarz 7 czerwca 2015 przez ArturB Mądrala (6,060 p.)
do tych div z % czy do media queries ?
komentarz 7 czerwca 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
Div a te 2 to co to jest ?
komentarz 7 czerwca 2015 przez ArturB Mądrala (6,060 p.)

w html robisz taką konstrukcję:

<div class="row">
	<div id="menuL"> 
       <div class="opcjaL">dewf</div> 
    </div>
	<div id="info">

		<div class="info">
			hggghghghghghghghghhghghghghygtyggujguyhgtyhgtuhtgujhyguiyiy
		</div>
	</div>
</div>

a style:

.row {
  margin-top: 10px;
  width: 100%;
}
#info {
  margin-left: 2%;
  float: left;
  width: 78%;
  background-color: #ffffff;
  text-align: center;
  font-size: 18px;
  min-height: 300px;
}
#menuL {
  float: left;
  width: 20%;
  background-color: #ffffff;
  text-align: center;
  font-size: 18px;
  min-height: 300px;
}

coś tego typu, oczywiscie musisz pobawić się z dokładniej z wyglądem bo jak wartości są w % to padingi usunołem.

a to drugie to w css dajesz

@media all and (min-width:800px)
{
 tutaj piszesz kod wszystkich klas/identyfikatorów i elementów (h1,h2, p itd) tych co używasz na stronie dla ekranu do 800px szerokości
}
@media all and (max-width:800px)
{
 tutaj piszesz kod wszystkich klas/identyfikatorów i elementów (h1,h2, p itd) tych co używasz na stronie dla ekranu powyżej 800px szerokości
}

to też oczywiście jesy bardzo uproszczony przykład

0 głosów
odpowiedź 7 czerwca 2015 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)

Not Found

The requested URL was not found on this server.

Fajna strona :)  Poczytaj o responsywności

komentarz 7 czerwca 2015 przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
poprostu odświerz

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 166 wizyt
pytanie zadane 10 marca 2022 w HTML i CSS przez Dominiqaa Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 287 wizyt
pytanie zadane 15 października 2016 w HTML i CSS przez mareczek87 Początkujący (250 p.)

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...