• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zaimplementowac przycisk na strone?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
190 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2017 w HTML i CSS przez wxa123 Użytkownik (680 p.)
Witam! Jestem poczatkujacy w dziedzinie webmasterki (wcześniej pisałem w c++) i stwierdziłem,ze teraz sprzydalaby się mala odmiana. Z racji tego,ze niewiele jeszcze umiem mam problem-dla większości z Was,ktorzy znacie się na html i  css pewnie jest on banalny.Chodzi o zaimplementowanie kodu przycisku na stronke tak by był on wyśrodkowany w poziomie.Akurat znalazłem watek sprzed kilku dni,w którym ktoś pisal o takim buttonie.Zainteresowalo mnie i postanowiłem skorzystać z tutoriala na yt:

https://www.youtube.com/watch?v=RsM-VFUIDLE

Chodzi mi o to,ze nie wiem co pozmieniać w kodzie,zeby można było przycisk umieszczać na stronie pod własne potrzeby.Niestety w tutorialu jest on wwysrodkowany.Z gory dzięki za pomoc!
komentarz 4 sierpnia 2017 przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
Skoro pytanie jest o HTML, to dlaczego jest w dziale C++ i C?
komentarz 4 sierpnia 2017 przez wxa123 Użytkownik (680 p.)

sory pomyliłem się.To dlatego,ze za dlugo siedziałem w c++ smiley

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 sierpnia 2017 przez PoetaKodu Stary wyjadacz (10,990 p.)

Trochę niejasno sformułowane pytanie. Jeśli chcesz jakiś element wyśrodkować to daj mu automatyczny margines w poziomie:

.my_button {
    margin: 0 auto;
}

 

komentarz 4 sierpnia 2017 przez PoetaKodu Stary wyjadacz (10,990 p.)

Mam teraz problem bo kopiuje fragment Twojego kodu i wyśrodkowanie nie działa. Kopiuje fragment mojego kodu i działa. Dodam, że te fragmenty są identyczne znak w znak.

No dosłownie...

https://www.youtube.com/watch?v=VbkYPnQa8Lk

Tutaj nagrany filmik z buga. Może teraz mi to ktoś wytłumaczy?

komentarz 4 sierpnia 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,000 p.)
może zle napisales
komentarz 4 sierpnia 2017 przez wxa123 Użytkownik (680 p.)
co mam teraz zrobić,bo nie wiem jak przerobić kod by nie stracic na funkcjonalności przycisku
komentarz 4 sierpnia 2017 przez PoetaKodu Stary wyjadacz (10,990 p.)
Niech ktoś mądrzejszy teraz zabierze głos, ja nie używałem HTML/CSS do takich trików w "czy de"
komentarz 4 sierpnia 2017 przez wxa123 Użytkownik (680 p.)
Nikt nie wie jak przerobić kod by przycisk można było wrzucić na strone?

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 132 wizyt
pytanie zadane 17 listopada 2015 w HTML i CSS przez yety Nowicjusz (160 p.)
+6 głosów
2 odpowiedzi 2,346 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 176 wizyt
pytanie zadane 14 września 2016 w JavaScript przez uRTLy Bywalec (2,420 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...