• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy panel przedni USB różni się czymś od tylniego w PC?

0 głosów
520 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez JestemTuNowy Użytkownik (500 p.)
Cześć

Podczas wakacyjnych nudów, złożyłem ze starych części PC. Nie posiada wifi, bluetooth itp. więc będzie słuzył mi do eksperymentów :D

-

Gdy chciałem sprawdzić co na nim zadziała zauważyłem, że podpięcie telefonu kablem USB do tylniego panelu nie działa. Po prostu nie wyszukuje urządzenia (zaznaczam, że kabel USB i tylni panel działają napewno). Do przedniego panelu nie podepnę, bo nie jest on podłączony do płyty głównej (płyta to bodajże Asus A7V8X)

-

I tu pojawia się pytanie: czy gdy podłącze panel przedni USB do płyty głównej, po podpięciu do niego telefonu zadziała? Czy warto ryzykować spalenie (telefonu)?

Dziękuję za wszystkie subiektywne odpowiedzi i proszę o ograniczenie słów krytyki ;) Jak mówi mój nick - jestem tu nowy :D
komentarz 4 sierpnia 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)

Czy warto ryzykować spalenie (telefonu)?

Zależy jaki telefon ;]

komentarz 4 sierpnia 2017 przez JestemTuNowy Użytkownik (500 p.)
Do najtańszych nie należał ;)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 sierpnia 2017 przez seba Dyskutant (8,900 p.)
Przedni panel podłącz, a tylni nie działa ci bo prawdopodobnie nie masz do niego sterowników.
komentarz 4 sierpnia 2017 przez JestemTuNowy Użytkownik (500 p.)
Tylni panel działa na pewno, niedawno próbowałem c innym kablem USB i działało poprawnie (obecny kabel również na 100% działa)
0 głosów
odpowiedź 4 sierpnia 2017 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
Cześć.

Jeśli przewody USB front panela połączysz w zgodzie ze sztuką,czyli tak jak wymaga tego płyta główna.Nie będzie problemów.Zapoznaj się z dokumentacją płyty głównej.

Na końcówkach kabelka Front-USB masz(powinny być,oznaczenia(plus,minus,d+,d-)

Zakładam że gniazdo USB w front-panelu jest nieuszkodzone.

Miłych eksperymentów życzę :)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,296 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 938 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 798 wizyt

93,605 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,093 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...