• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

jak zrobić efekt animacji div przy scrollowaniu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,783 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2015 w Nasze projekty przez dusin Nowicjusz (140 p.)
Ten efekt jest na stronie pana mirosława gdy scrolluje sie na dół, jaka to biblioteka i jaki to efekt. Dzieki za odpowiedzi.

2 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 6 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)

Chodzi o menu? Jeśli tak to polecam poczytać o position: sticky i jego polyfillach

Jeśli o pojawianie się kolejnych elementów to zdecydowanie http://mynameismatthieu.com/WOW/

1
komentarz 6 czerwca 2015 przez dusin Nowicjusz (140 p.)
Chodziło mi o pojawianie elementów jutro poczytam i dodam do projektu to rozwiązanie dziękuję za odpowiedź
–1 głos
odpowiedź 8 czerwca 2015 przez chris Gaduła (3,680 p.)

Zamaist używać czyiś stworzonych skryptów, polecam Ci pobawić się jQuery.
Wysokość od góry document.scrollTop(300), .animate() animacja w danym miejscu od góry
Sytuacja wydaje się trudna, jednak jak poznasz jQuery to stanie się prostsze. laugh

komentarz 8 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
A co z wykrywaniem elementów na żywo? Co z wydajnością przy dużej ilości elementów? Co przy resize strony? Albo lazy loading obrazków? Owszem, jQuery ułatwi od strony składni, ale tylko to. Sama logika problemu jest dość skomplikowana.
komentarz 8 czerwca 2015 przez chris Gaduła (3,680 p.)
edycja 8 czerwca 2015 przez chris
Robiłem coś takeigo ze spanami (coś jak parallax) po prawej.
W zależności od contentu pojawiał tekst obok spana co tu jest np. Kontakt przy ostatnim, a reszta w tym momencie znikała.
Ustawiasz tzw. waypointy z display:none; i od nich możesz również zainicjować zniknięcie lub pojawienie się czegoś.
http://codepen.io/chris2907/pen/oXWomP
Po prawej stronie, działą również z resize();
Opiszę więcej jak tylko wrócę ze szkoły.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 702 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2016 w HTML i CSS przez Jakub Wróbel Użytkownik (920 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 400 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 1,212 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2015 w HTML i CSS przez niezalogowany

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...