• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z ładowaniem

0 głosów
151 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Mateuszz Początkujący (340 p.)
Witam,

a mianowicie nagle nastał u mnie taki problem z laptopem asus, podczas podłączenia do ładowania i poruszając lekko wtykiem do ładowania w gniezdzie skrzypi, nie wiem jak ten odglos ocenic, ale raczejto skrzypienie, jakby cos sie nakrecalo.

co sie dzieje?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 sierpnia 2017 przez seba Dyskutant (8,900 p.)
To coś w stylu spięcia. W komputerach dzieje się to przy podłączaniu kabla zasilającego do gniazdka. Czasem może być to problem gniazdka, czasem kabla zasilającego laptopa. Jeśli jest możliwość podłączenia innego kabla zasilającego byłoby super. Warto czasem takie rzeczy ustalić w serwisie. Cena to ok 10zł, a lepsze to niż ( w najgorszym razie) wymiana baterii,podzespołów laptopa z powodu kabla/gniazdka.
0 głosów
odpowiedź 26 marca 2018 przez Kamil29072 Obywatel (1,700 p.)
Według mnie to wyrobione gniazdo ładowania laptopa, pewnie luty puściły i może robić się spięcie, radziłbym coś z tym zrobić bo może się uszkodzić płyta.
komentarz 26 marca 2018 przez Kamil29072 Obywatel (1,700 p.)
Ewentualnie jeszcze sprawdź na innej ładowarce jeśli to nie pomoże to wina gniazda

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,175 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 185 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2020 w Sprzęt komputerowy przez Cixo Gaduła (4,070 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 126 wizyt
pytanie zadane 26 marca 2018 w Sprzęt komputerowy przez Kamil29072 Obywatel (1,700 p.)

93,423 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,643 komentarzy

62,782 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...