Witam.
Chciałbym stworzyć projekt, a właściwie własne portfolio oparte na frameworku bootsrap.
Jednak przed rozpoczęciem chciałbym dowiedzieć się paru rzeczy, żeby potem podczas realizowania projektu nie mieć niepotrzebnych przystanków na poszukiwanie odpowiedzi na napotkane problemy.
Jeśli mam pobrany, darmowy szablon psd i chciałbym wykonać go tak aby był responsywny za pomocą bootstrapa, ale w skali 1:1. Już tłumaczę:
- chodzi mi o to aby rozmieszczenie elementów na stronie i ich wielkość była identyczna jak w psd, jak to zrobić skoro mam korzystać z klas takich jak col-md-* itd. ?
- Kolejna spawa, mieszanie bootsrapa z media queries to dopuszczalna praktyka?
- W jaki sposób mam ustalać odległości między poszczególnymi elementami na stronie, skoro korzystam z bootstrapa? Przecież offseting nie jest dokładny jak określenie w px.
- W jaki sposób skalować elementy? np. mamy element, który na psd ma wymiary 200x350 a ja chciałbym aby ten sam element dla col-sm-* miał mniejsze rozmiary np. 150x200
Zapewne pojawi się jeszcze sporo pytań po drodze i będę się starał je umieszczać tutaj. Więc chętnych do pomocy zachęcam do obserwowania tematu.
Pozdrawiam :D