• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Mam pomysł od dawna założyć sklep internetowy Ale nie wiem co wybrać.

Cloud VPS
0 głosów
3,337 wizyt
pytanie zadane 31 lipca 2017 w Offtop przez uMAXa Gaduła (4,290 p.)
zamknięte 21 lutego 2021 przez ScriptyChris
Nie wiem jaki wybrać sklep gotowy?

1. home.pl https://home.pl/sklepy-internetowe + ssl + domena .pl albo .com 3k-4k 2lata

2. shooper https://www.shoper.pl/?gclid=CI-i_sijs9UCFRVeGQodOUsIYQ

3. sky-shop  https://sky-shop.pl/  do 300-400k 2lata

Ile kosztuje postawienie od nowa sklepu grafiki,integracje,płatnośći,panel do obsługi zamówień

Może ma ktoś inne propozycje gotowców?
komentarz zamknięcia: Stary temat, przyciąga SPAM.

5 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 31 lipca 2017 przez maciek_772 Nowicjusz (240 p.)

home i shoper to jedno i to samo rozwiązanie - bez znaczenia, które wybierzesz oba będą miały podobną funkcojnalność. to dobre skrypty ale na początek zabawy z handlem w internecie. jeśli chcesz czegos lepszego, radziłbym popatrzec w kierunku tych dwóch:

iai-shop albo redcart - oba maja większą ilosc funkcjonalnosci niż shoper czy home, a dzięki temu "starczą" ci na dłużej". potestuj, posprawdzaj i wybierz to, które tobie osobiscie najlepiej leży i z którym najlepiej ci sie pracuje, bo to ty bedziesz przez najblizsze miesiace codziennie sie tam logował, a jak cos będzie nie tak, bo będziesz sie wkrzurzać hehehe

powodzenia w testach!! devil

+1 głos
odpowiedź 31 lipca 2017 przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)

Cześć, może lepiej wybrać open source. Nic Cię to nie kosztuje ;) 

Prestashop

Magento

Opencart

Woocommerce

komentarz 31 lipca 2017 przez pablop76 VIP (123,580 p.)
Robiłem kiedyś sklep na Joomla + VirtueMart, ostanio katalog produktów Joomla + Jomshop.

Może coś  z tego.
0 głosów
odpowiedź 31 lipca 2017 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
Jeżeli chcesz to chętnie przygotuję indywidualny projekt graficzny + kodowanie w cenie ok. 400 zł :D Co do tych gotowców to musisz się liczyć, że są one dosyć ograniczone co do twoich preferencji, ale z tego co słyszałem shoper ma dosyć ciekawą ofertę.
komentarz 31 lipca 2017 przez marioosu Dyskutant (9,260 p.)

nie chcę podważać Twoich kompetencji ani stawek godzinnych, ale wiele ze sklepu w cenie 400 zł (w tym projekt graficzny!!) nie da się uzyskać - sklep to nie tylko strona główna, ale też karta towaru, lista produktów, koszyk i wiele innych podstron

chyba że się mylę i w takiej cenie możesz przygotować ciekawy projekt indywidualny (nie kopię innego)

PS zabrzmiało mi to jak ogłoszenie - zrobię logo za 30 zł ;)

komentarz 31 lipca 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Niby jest to niska cena, ale w erze woocommerce i innych prestashopów i magentów płacisz tak na prawdę tylko za szablon (wygląd) i personalizacji sklepów które w większości sprowadzają się do modyfikacji kilku linijek kodu :)
1
komentarz 31 lipca 2017 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
tu są moje prace: http://artani.org/user/BolekART

źle to sprecyzowałem- chodziło mi o wykonanie projektu graficznego + kodowanie do CSS3+HTML, na backend się nie piszę, bo nie jestem na tyle specjalistą w tej dziedzinie(a wiadomo że sklep z dziurawymi skryptami to słaby sklep).

Kolega z którym blisko współpracuje jest w tej kwestii dobrym fachowcom, a więc myśle że wymiescilby się w kwocie 300.

Jesteśmy też jescze uczniami- ja robię juz grafikę od 12 roki życia i kodowanie od dwóch lat (obecnie mam 18), dlatego w wakacje warto uzupełnić własne portfolio ;)
komentarz 31 lipca 2017 przez marioosu Dyskutant (9,260 p.)
@ForeverFriendzone

Projekty masz naprawdę na fajnym poziomie, ale teraz rozumiem skąd taka niska kwota: wiek + że projekty do portfolio.

Oczywiście rozumiem, że chodziło tylko o front-end i w sumie licząc tą głodową stawkę 50zł/h to wyszłoby 8h na rysowanie oraz kodowanie i na stronę główną by starczyło + tylko podkolorowanie podstron. Na pełny indywidualny front-end w 8h raczej mowy nie ma.

Mimo wszystko uważam, że mógłbyś się wyżej cenić ;) (chociaż zaraz zniszczy mnie połowa potencjalnych klientów chcących niższe stawki)
komentarz 31 lipca 2017 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
Jeżeli oferujesz więcej, to chętnie przyjmę propozycję ;) W tej chwili jestem w trzeciej klasie liceum, z zamiłowaniem tworzę strony od 6 lat i chciałbym robić to przez resztę życia. Pracodawcy patrzą na takie rzeczy, gdyż studenci informatyki w większości okazują się być zieloni w tym co robią- dlatego też jest to dodatkowy atut na rozmowę kwalifikacyjną :D
1
komentarz 31 lipca 2017 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
ForeverFriendzone, puknij się w głupi czerep. Przede wszystkim naruszasz zasady uczciwej konkurencji oferując taką cenę za wykonanie sklepu internetowego.

Po drugie, na miejscu nabywcy zawarłbym w umowie, że każda sytuacja która narazi mnie na koszty była obciążeniem Twojego rachunku - w końcu wykonując zlecenie, powinieneś być supportem w trudnych chwilach. Nie daj Boże, niech sklep zmuli mi na 10 minut, gdy będę mieć 10 000 klientów w tym czasie - stracę, dajmy na to, 500 000zł i cieszę się, że jesteś w stanie zrekompensować mi taką stratę.

Myślę, że z chęcią wdrożysz mi mechanizmy kolejkowania produktów w koszyku, gdy okaże się, że koszyk przestanie mi działać, gdyż za dużo rzeczy klient będzie chciał zamówić. Nie mówiąc o łączonych rabatach w tymże koszyku.

A nawet jeśli nie ty to kolega twój.

Nie masz pojęcia na co się piszesz, skoro decydujesz się na postawienie komukolwiek sklepu za łącznie mniej niż 1000zł. Takich ludzi powinna odwiedzić w nocy inkwizycja i publicznie wychłostać, bo zrobią krzywdę nie tylko sobie, ale też klientowi i rynkowi, który za takie oferty później cierpi, bo masa firm przejmuje projekty od biednych studenciaków, którzy w życiu nie widzieli jak jakikolwiek sklep działa.
komentarz 1 sierpnia 2017 przez event15 Szeryf (93,790 p.)
Dla przykładu - firma w Gdynii, w PPNT oferuje tworzenie sklepów w oparciu o Magento, tak Magento.

Cena wykonania u nich samego projektu graficznego to ceny powyżej 1000 zł. Reszta to koszty wielokrotnie wyższe. Wątpię by cena standardowego sklepu schodziła poniżej 3000 zł.
komentarz 1 sierpnia 2017 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
Kolega zakładający temat nie tworzy Allegro- przynajmniej tak wywnioskowałem. Co do mulenia to myślę, że gdyby miał aż takie obroty, nie przystałby na słabe serwery i brak dodatkowych osób do zajmowania się sklepem ;) Trochę za dużo wyobraźni- sklep ten (przynajmniej w mojej wyobraźni) miałby zawierać stroną główną, podstroną produktu i panelem użytkownika- co nie jest nielada wielką żmudną pracą. Wszystko jest dopasowane do zapotrzebowania klienta. Supportem w kążdej chwili, tak? Oczywiście, jeżeli będzie płacona odpowiednia stawka za to. Mam umiejętności w tym kierunku i oczywiście z części graficznej i kodowania jestem w stanie dać swoją gwarancję, że w każdej chwili mogę wszystko naprawić, bo się na tym znam. W kwestii backendu- jako że nie jestem przekonany do końca o swoich umiejętnościach, to się za to nie ruszam.
0 głosów
odpowiedź 31 lipca 2017 przez WlPx01 Obywatel (1,220 p.)
Sam niedawno bawiłem się w zakładanie sklepu internetowego, nie dla siebie. Robiłem to dla kogoś z rodziny przy bardzo niskim budżecie. Po przetestowaniu różnych rozwiązań wybrałem prestashop. To bardzo przyjazny system, łatwo się w nim połapać.

Do tego budowanie modułów jest bardzo proste. Szablonów podobno też, ale tego nie poręczę, bo żadnego nie zrobiłem.
Wybierając rozwiązanie dla swojego sklepu, zwróć przede wszystkim uwagę z jakich płatności będziesz korzystał oraz czy są dostępne wszystkie potrzebne funkcjonalności. Głupio potem płacić naprawdę duże pieniądze za np moduł do payu - jeżeli to ma być podstawowy rodzaj płatności.

Kolejny atut prestashop to, że możesz postawić zrobić sklep za darmo u nich w chmurze, a pieniądze zainwestować np. w profesjonalny wygląd.
0 głosów
odpowiedź 31 lipca 2017 przez marioosu Dyskutant (9,260 p.)
edycja 31 lipca 2017 przez marioosu
ze swojej strony polecam iai-shop

aktualnie chyba największa ilość funkcjonalności i integracji.. konkurencyjny jest jeszcze redcart i nawet cenowo podobny, jednak system IAI to kombajn (w pozytywnym znaczeniu) i nigdy nie mówią "nie" - są wstanie dodać każdą funkcjonalność (wiadomo czasem wymysły wiele kosztują), ale kilkanaście lat doświadczenia nie bez powodu utwierdza ich jako lidera w Polsce

po uruchomieniu sklepu można korzystać z darmowych szablonów (warstwa graficzna sklepu) lub wdrożyć przygotowane indywidualne już od 2k netto

## edit - dodatkowo możesz zawsze założyć bezpłatne demo sklepu na określony czas / wybrać okres testowy czy jak to się nazywa na różnych platformach i sprawdzić jaki system najbardziej Ci odpowiada, na czym będzie się dobrze pracowało przez kolejne lata

fajne też skorzystać z czatu (albo infolinii) i sprawdzić z pracownikami jakiej firmy będzie Ci się dobrze współpracować, jaka jest jakość obsługi - czasami sam odrzucałem atrakcyjne oferty systemów tylko przez obsługę, która nie miała chęci Ci w niczym pomóc (nawet jak tyczyło się płatnych zleceń)
komentarz 31 maja 2021 przez mislamidi Nowicjusz (100 p.)

ja ze swojej strony polecam https://shopelo.pl/. dużo integracji, możesz dodać dowolne moduły, moduły płatności bez opłat i dopłat a co najważniejsze - bez dodatkowych prowizji jak to niektórzy robią. raz dodany produkt sprzedajesz w kilku miejscach - pełna synchronizacja danych.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 188 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 490 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2017 w PHP przez Mikruus Początkujący (410 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 629 wizyt

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,764 komentarzy

62,896 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...