• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Błąd "Nidobrze!" w Google Chrome na linux'ie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
993 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez symoleon Nowicjusz (200 p.)
Witam,

Gdy próbuję uruchomić przeglądarkę wyskakuje błąd "Niedobrze!". W terminalu wyrzuca taki błąd:

[9067:9067:0729/163734:ERROR:nss_util.cc(819)] After loading Root Certs, loaded==false: NSS error code: -8018
[9067:9067:0729/163734:ERROR:url_pattern_set.cc(240)] Invalid url pattern: chrome://print/*

Po dodaniu argumentu --no-sandbox działa, ale to jest tylko obejście problemu, a nie jego naprawienie.

Proszę o możliwie szybką pomoc.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 30 lipca 2017 przez symoleon Nowicjusz (200 p.)
Nie próbowałem deinstalacji, ponieważ gdy otworzyłem stronę google'a nie ma instalatora 32-bit. Błąd pojawił się po tym jak aktualizowałem zestaw pakietów takimi komendami:

sudo apt-get update

sudo apt-get install

sudo apt-get autoremove

Mój linux:

Ubuntu wydanie 12.04 (precise) 32-bitowe. Jądro systemu Linux 3.13.0-117-generic. GNOME 3.4.2
komentarz 30 lipca 2017 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)

Ubuntu wydanie 12.04 (precise) 32-bitowe. Jądro systemu Linux 3.13.0-117-generic. GNOME 3.4.2

To jakiś żart?

komentarz 30 lipca 2017 przez symoleon Nowicjusz (200 p.)
Nie rozumiem?
1
komentarz 30 lipca 2017 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
Wersja 12.04 pochodzi z kwietnia 2012 roku. Jak na tym ma działać nowe oprogramowanie? Ewentualnie nowe technologie webowe?
komentarz 30 lipca 2017 przez symoleon Nowicjusz (200 p.)
Niestety jest taki problem, że nie mogę przeinstalować systemu, gdyż to nie jest mój komputer. Dostałem już z tym systemem i zainstalowanym Google Chrome i wszystko działało. Popsuło się dopiero teraz. Jestem też początkującym użytkownikiem Linuxa i nie za bardzo się na nim znam.
1
komentarz 30 lipca 2017 przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)

Masz tutaj LINK do starszysz wersji na ubuntu (32bit) i spróbuj odinstalować obecną wersję, usunąc manualnie wszystkie elementy (pakiety etc) i wtedy zainstaluj tą wersję ;)

komentarz 31 lipca 2017 przez symoleon Nowicjusz (200 p.)
Dzięki bardzo :)
0 głosów
odpowiedź 29 lipca 2017 przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)

Przeczyść system CCleanerem, napewno nie zaszkodzi.

Próbowałeś deinstalacji? Może coś jest c plikami :/

- - - - -

Znalazłem jeszcze to:

jak otworzyłam okno Google Chrome Informacje, aby sprawdzic wersje przegladarki, Chrome pobrał aktualizacje.

Pojawiła sie opcja Uruchom ponownie - uruchomiłam - i działa

 

EDIT: Jaką masz wersje Linuxa? Kiedy pojawił się błąd z Chrome?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,778 wizyt
+1 głos
2 odpowiedzi 204 wizyt
pytanie zadane 5 września 2022 w Systemy operacyjne, programy przez Karson Obywatel (1,000 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 10,926 wizyt

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...