Heja ponownie.
Znów z podobnym problemem otóż do pliku PHP, który odpowiada za wysyłanie maila z danymi z formularza na maila administratora strony postanowiłem dodać panel administratora, gdzie będzie znajdować się karta 'oczekujące i zaakceptowane wizyty". Problem pojawił się dosyć szybko, gdy postanowiłem go wdrożyć do tego właśnie pliku.
Kod wygląda w ten oto sposób;
<?php
//Mail wizyt
$od = "From: wizyta@*********.pl \r\n";
$od .= 'MIME-Version: 1.0'."\r\n";
$od .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-2'."\r\n";
$adresat = '***********@gmail.com';
$temat = 'Rezerwacja wizyty w Salonie Fryzjerskim';
$name = $_POST['your-name'];
$etel = $_POST['your-etel'];
$date = $_POST['your-date'];
$content = 'Osoba o imieniu i nazwisku: ' . $name . '<br />Kontaktujaca sie pod numerem lub mailem: ' . $etel . '<br />Chcialaby zarezerwowac wizyte dnia: ' . $date . '<br /> -- <br /> Wyslano z formularza kontaktowego na stronie ********.pl/wizyta;
//Wysylanie danych z formularza do tabeli `wizyty`
$sql_conn = mysql_connect('localhost', '**********', '***********');
mysql_select_db('***********');
$zapytanie = "INSERT INTO `wizyty`(`id`, `your-name`, `your-etel`, `your-date`, `status`) VALUES ('NULL', '$name', '$etel', '$date', 'waiting')";
mysql_query($zapytanie);
mysql_close($sql_conn);
if (mail($adresat, $temat, $content, $od))
header("Location: finally.php");
else
header("Location: lost.php");
?>
W czym problem? Ni cholery skrypt nie chce wysłać rekordu do bazy danych mimo, że wszystkie dane połączeniowe są poprawne. O przekierowywaniu na lost.php lub finally.php nie wspomnę. Mail działał normalnie póki nie dodałem połączenia z bazą danych.
@Edit: Kod do połączenia mysql, wysyłania rekordów brałem z jakiegoś tam poradnika, który podesłał mi kolega.
Pozdrawiam
Szczur