• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dobry kurs na początek?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,490 wizyt
pytanie zadane 24 lipca 2017 w Java przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)

Tak jak w temacie :D

A to ten [kurs] o który pytam.

 

Dopiero rozpoczynam swoją naukę w java, i zastanawiam się jaki kurs online na początek. Nie mam zamiaru uczyć się z internetu, ponieważ jeżeli java przypadnie mi do gustu to z pewnością zakupie książkę na ten temat lub coś w tym stylu. Tutaj zadaje wam pytanie. 

Czy ten kurs dobry jest dla początkujących w java? Czy można dzięki niemu ,,zaprzyjaźnić" się z tym językiem?

Może ktoś uczył się z tego kursu, poleci inny?

Z góry dzięki za subiektywne odpowiedzi.

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 lipca 2017 przez Szymon Ciamaga Obywatel (1,980 p.)
wybrane 24 lipca 2017 przez WireNess
 
Najlepsza
Ten kurs jest bardzo dobry byłem w tej firmie na kursie stacjonarnym i korzystaliśmy tam dodatkowo z tego kursu. Kurs jest mądry naprawdę daje radę uczy myślenia ale zastanów się nad wykupieniem pełnego kursu ponieważ jest tam wiele wiele więcej jak na przykład testy itd
komentarz 24 lipca 2017 przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)
Dzięki za odpowiedź :D Wiem, że ten kurs nie obeujmuje java 8, więc na pewno nie zaprzestane na nauce tylko z tego kursu - zastanawiam się nad jakąś książką - polecasz jakąś?
komentarz 24 lipca 2017 przez Szymon Ciamaga Obywatel (1,980 p.)
Wiesz co nie czytałem nigdy żadnej książki bo miałem ten kurs i tam większość informacji wyciągałem ale słyszałem dobre opinie o tym

Java. Podstawy. Wydanie X

Cay S. Horstmann
komentarz 24 lipca 2017 przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)
Wezmę pod uwagę :D
komentarz 24 lipca 2017 przez Comandeer Guru (599,730 p.)
Jak nie jesteś programistą C++ i nie ogarniasz dobrze programowania, to nie sięgaj po tę książkę. Jest sucha jak nie wiem i całe wywody teoretyczne można sprowadzić do "W przeciwieństwie do C++, Java robi to tak: […]".
komentarz 24 lipca 2017 przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)
Umiem C++, i go także uczyłem się z książki (Stephen Prata szkoła programowania wydanie VI)

Za jave zabiorę się przez ten kurs, ale myślę, że prędzej czy później tę książkę kupie :D
0 głosów
odpowiedź 24 lipca 2017 przez bartek5_6 Użytkownik (680 p.)
Polecam książkę Java Rusz głową. http://helion.pl/ksiazki/java-rusz-glowa-wydanie-ii-kathy-sierra-bert-bates,javrg2.htm

Wszystko łatwo wytłumaczone graficznie.
komentarz 24 lipca 2017 przez WireNess Stary wyjadacz (11,240 p.)
Wiesz może czy ta książka obejmuje jave 8? Na stronie pisze tylko o 5.0 :D
komentarz 24 lipca 2017 przez bartek5_6 Użytkownik (680 p.)
Nie obejmuje Javy 8.0, lecz jeśli rozpoczynasz naukę, to z tej książki pisząc w najnowszej wersji Javy nie będziesz miał problemów.

A co do kursów video, polecam "Kurs programowania Java" CoraxTheTutor.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 175 wizyt
–2 głosów
1 odpowiedź 2,182 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2015 w Java przez gab123 Mądrala (5,230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 667 wizyt
pytanie zadane 18 października 2018 w Java przez krisuux Nowicjusz (120 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,079 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...