• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Qt, problem z biblioteką

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
159 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2017 w C i C++ przez niezalogowany
zamknięte 28 lipca 2017

???

Tylko w tym jednym projekcie biblioteka QMessageBox nie działa, nawet jak stworzyłem go od nowa i pokopiowałem pliki i załączyłem jeszcze raz.

komentarz zamknięcia: Znaleziono rozwiązanie
komentarz 23 lipca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
Wrzuć #include własnych plików pod #include bibliotek Qt, wtedy będzie trochę lepiej widać co co się dzieje. W każdym razie najpewniej to coś w którymś z Twoich nagłówków.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 lipca 2017 przez Bondrusiek Maniak (61,370 p.)

Witam,

kliknij prawym przyciskiem na projekt Slowka2_0 i wybierz uruchom qmake. Spróbuj teraz skompilować. Jeśli znów wywali i błąd to wklej kod bo być może w QMessageBox jest błąd

0 głosów
odpowiedź 28 lipca 2017 przez niezalogowany
Wrzuciłem #include swoich bibliotek pod tych z Qt, a potem jeszcze dałem #include <MessageBox> na samej górze. Gdy był na jakiejkolwiek innej pozycji to nie działało. Ach to programowanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 832 wizyt
pytanie zadane 21 lutego 2018 w C i C++ przez gielo Użytkownik (720 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 176 wizyt
pytanie zadane 3 marca 2016 w C i C++ przez chomek Gaduła (4,500 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 482 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2018 w Mikrokontrolery przez DODO Bywalec (2,950 p.)

92,454 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...