• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Strona do oceny

+1 głos
357 wizyt
pytanie zadane 22 lipca 2017 w Nasze projekty przez folt3k Początkujący (360 p.)

Witam,

Proszę o ocenę strony. Póki co tylko na dużych rozdzielczościach, gdyż wersje na małe rozdzielczości dopiero będę robił. 

foltitest.cba.pl/strona

I mam pytanie jeszcze, dlaczego plik functions.js nie wykonuje się na iPhonach i przeglądarkach Safari?

komentarz 22 lipca 2017 przez Shaoi Mądrala (7,040 p.)

Proszę o ocenę strony. Póki co tylko na dużych rozdzielczościach, gdyż wersje na małe rozdzielczości dopiero będę robił. 

Więc daj stronę, gdy skończysz. Po co mamy oceniać niedokończony projekt? 

3
komentarz 22 lipca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,860 p.)

Więc daj stronę, gdy skończysz. Po co mamy oceniać niedokończony projekt? 

No ale kod HTML możesz ocenić, nawet gdy strona nie jest przystosowana pod urządzenia mobilne.

4 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 22 lipca 2017 przez imklau Nałogowiec (42,480 p.)
<ul>
    <a name="nasza-firma" class="link-1" href="#"> Nasza firma</a> |
    <a name="oferta" class="link-1" href="#"> Oferta</a> |
    <a name="kontakt" class="link-1" href="#"> Kontakt</a>
</ul>

Zabrakło Ci chyba czegoś w liście ;)

<section class="section-white">

HTML nie powinniśmy mieszać z wyglądem, więc takiej klasy nie powinno tu być. Nazwa raczej powinna odpowiadać temu, co się tam znajduje, a nie jaki ma kolor.

<div class="border"></div>

To też jest związane z wyglądem, więc nie powinno tego być w HTML ;) Zamiast tego pobaw się z :before lub :after i uzyskasz taki efekt, o jaki Ci chodziło bez dodatkowego, pustego elementu.

<h2>Zajmujemy się hodowlą <span class="section-header-bold-green">egzotycznych</span> zwierząt</h2>
<h3>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.</h3>

Nagłówek h2 okej, ale to pod spodem też jest nagłówkiem? Raczej powinno to być w <p> i tym sposobem tam, gdzie masz nagłówki h4 będziesz mógł je zamienić na h3

poczytaj o ikonkach

<img src="img/icon1.png" alt="" width="80px">

Powinno być width="80" chyba, ale ogólnie i tak staraj się nie używać takiego stylowania, tylko nadaj klasę dla obrazka i styluj w pliku CSS tę klasę.

 

komentarz 22 lipca 2017 przez folt3k Początkujący (360 p.)
Dzięki za bardzo ważne wskazówki!
komentarz 22 lipca 2017 przez imklau Nałogowiec (42,480 p.)
Ależ nie ma za co ;)
0 głosów
odpowiedź 22 lipca 2017 przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)
Ładna strona,

Moim zdaniem wyglądała by jeszcze lepiej gdyby w przedostatniej sekcji zdjęcia / grafiki były symetrycznie rozmieszczone ;)
0 głosów
odpowiedź 28 lipca 2017 przez SeriGog Obywatel (1,510 p.)
Strona bardzo ładna, kod przejrzysty (to się ceni). Tylko te zdjęcia wyglądają mało profesjonalnie :). Opinia 9/10
0 głosów
odpowiedź 28 lipca 2017 przez ForeverFriendzone Dyskutant (7,520 p.)
Nie za bardzo jest co oceniać, bo główny bajer strony opiera się na background-attachment :P

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 335 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2017 w Nasze projekty przez adim1248 Początkujący (460 p.)
+3 głosów
1 odpowiedź 261 wizyt
pytanie zadane 18 września 2017 w Nasze projekty przez Pecet48 Użytkownik (510 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 449 wizyt
pytanie zadane 16 września 2017 w Nasze projekty przez beginner93 Nowicjusz (230 p.)

88,721 zapytań

137,332 odpowiedzi

306,822 komentarzy

58,907 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...