Hej ,dzisiaj mam takie nietypowe pytanie :) Mianowicie czy wy też tak czasami macie że bierzecie się z pisanie jakiegoś algorytmu ,(może być to sortowanie ,konwersja liczb czy cokolwiek) posiłkując się tylko ogólnym sposobem jego działania . Np ja raz się wziąłem za napisanie programu sortującego liczby przez selekcję ,kombinowałem aż napisałem niestabilny ,zbugowany i bardzo poplątany sposób rozwiązania problemu (praktycznie nie działający (: ) . Kiedy zobaczyłem kod na internecie to się przeraziłem ,pomysł był tak prosty ,elegancki i niesamowicie krótki ze byłem zły na siebie że na to sam nie wpadłem . Czy wy też tak czasami macie że aż was złość bierze że sami nie potrafiliście czegoś napisać mimo iż to było takie proste Tu rodzi mi się kolejne pytanie ,w jaki sposób zabrać się za pisanie jakiegoś algorytmu ,czy od razu siąść do kodu i zacząć kombinować ? Czy może wcześniej planować rozwiązanie problemu na algorytmach blokowych itp... Jakie wy macie sprawdzone sposoby podejścia do rozwiązywania problemu ? Będe wdzięczny za wszelkie rady :)