• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nie można odblokować karty microSD z blokadą zapisu

Cloud VPS
0 głosów
272 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Programista3 Gaduła (3,390 p.)

Próbowałem dzisiaj zaktualizować system na raspberry pi 3 (Raspbian 8) na Raspbiana 9 zgodnie z  stroną. Podczas wykonywania przed ostatniego polecenia (apt-get upgrade) wystąpił błąd i wykonywanie polecenia zostało przerwane (zrzut ekranu), straciłem kontrolę nad maliną przez vnc a obserwując diody mikrokomputera zorientowałem się że się wyłączył.

Po ponownym uruchomieniu (wyłączeniu i ponownym włączeniu zasilacza maliny) nie mogłem się połączyć ani przez vnc ani przez ssh choć według diod mikrokomputer jest uruchomiony. Po podłączeniu karty microsd z maliny przez adapter do mojego laptopa okazało się że przy próbie dokonania jakiejkolwiek operacji na karcie wyświetla się błąd o blokadzie zapisu karty. Zapis nie jest zablokowany w adapterze, podłączenie karty przez inny adapter też nic nie daje. Nie da się nic zrobić z plikami ani sformatować karty (próbowałem SDFormatter i za pomocą zarządzania dyskami w windowsie).

Co może być przyczyną i czy da się jakoś naprawić kartę?

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 136 wizyt
pytanie zadane 18 stycznia 2020 w Urządzenia mobilne przez Xarti Obywatel (1,380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 369 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2018 w Urządzenia mobilne przez RychuZME Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 287 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2018 w Urządzenia mobilne przez Julka92 Nowicjusz (120 p.)

93,487 zapytań

142,423 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...