• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

SFML a Clion

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
3,237 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2017 w C i C++ przez pawelkocwa Nowicjusz (150 p.)
Witam,

przez dłuższy czas próbowałem z kolegą dodać bibliotekę do Clion'a poporzez CMakeLists. Nie udało się to ani na Macu anie na Windowsie. Z pomocy, danych przez " IDEs Support (IntelliJ Platform) | JetBrains " też dużo nie wynika ( Ocena na stronie to 5/33.  To oznacza, że jedynie 5 osób uznało za pomocne to co wstawili na stronie. ) Co więcej nie znaleźliśmy żadnych tutoriali ani pomocy z innych źródeł, to podawane przez osoby na tej stronie również nie pomogły nam w rozwiązaniu naszego problemu.

Jeśli ktoś jest w stanie powiedzieć co po kolei wstawić (jakie funkcje) oraz co w nich ma się znajdować, to bardzo proszę o pomoc.

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 19 lipca 2017 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
wybrane 22 lipca 2017 przez pawelkocwa
 
Najlepsza

Nie wiem czy na windowsie i macu ci zadziała, ale na linuxie robię tak:

1. Pobieram to: https://github.com/SFML/SFML/blob/master/cmake/Modules/FindSFML.cmake

2. Wrzucam do folderu z projektem, gdzie znajduję się CMakeLists.txt 

3. Na koniec CMakeLists.txt dodaję 

set(CMAKE_MODULE_PATH "${CMAKE_CURRENT_LIST_DIR}/")
find_package(SFML REQUIRED system window graphics network audio)
if (SFML_FOUND)
    include_directories(${SFML_INCLUDE_DIR})
    target_link_libraries(NAZWA_TWOJEGO_PROJEKTU ${SFML_LIBRARIES})
endif()

 

komentarz 20 lipca 2017 przez draghan VIP (106,230 p.)
Na Windowsie robiłem tak samo (lub bardzo podobnie - głowy nie daję, bo sprawdzić teraz nie mogę) i działa dobrze.
komentarz 22 lipca 2017 przez pawelkocwa Nowicjusz (150 p.)
Udało mi się dodać wszystko po wiadomości od diablol. Dziękuje za pomoc, a dla przyszłych pokoleń odsyłam do poradnika, który rozwieje Wasze wątpliwości :

http://www.gamefromscratch.com/post/2015/06/02/Creating-an-SFML-project-on-Mac-OS-using-CLion-and-CMake.aspx

 

Powodzenia!

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 907 wizyt
pytanie zadane 16 października 2016 w C i C++ przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 531 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2016 w C i C++ przez Knayder Nałogowiec (37,640 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 564 wizyt
pytanie zadane 29 października 2017 w C i C++ przez matiz997 Nowicjusz (120 p.)

92,454 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...