• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Moje pierwsze IDE! (Brainfu*k)

Ultraszybki serwer VPS NVMe START
0 głosów
173 wizyt
pytanie zadane 17 lipca w C i C++ przez ElektronPL Użytkownik (780 p.)
edycja 19 lipca przez ElektronPL

Nie jest to pytanie lecz bardziej post w, którym chciałem oddać w wasze ręce testową wersję mojego programu do pisania w brainfu*ku. Mówię testową bo jeszcze jej nie dokończyłem brak w niej takich znaków: "[ ] ," czyli pętli i wpisywania do programu tekstu, ale ok. godziny 13/14 dodam pełną wersję programu.

Wersja testowa: > KLIKNIJ <

Pełna wersja: > KLIKNIJ <

Wersja 1.1 (poprawione błędy, opcje zapisu): > KLIKNIJ <

1 odpowiedź

+5 głosów
odpowiedź 17 lipca przez Eryk Andrzejewski VIP (116,690 p.)
To co napisałeś to co chyba najwyżej mini IDE do brainfucka z interpreterem, a nie kompilator.

A tak to za bardzo nie ma co oceniać. Możliwości niewielkie - przydałaby się chociaż możliwość zapisywania i odczytywania kodu źródłowego do i z pliku. No i program nie jest przenośny, udostępniłeś nam tylko plik wykonywalny pod Windows (zdaję sobie sprawę, że C++ Builder którego, wnioskuję po ikonce, używałeś, może nie wspierać innych systemów). Jeśli chcesz jakąś głębszą ocenę to warto by było udostępnić kod źródłowy.
komentarz 17 lipca przez jpacanowski Szeryf (90,100 p.)
Przez chwilę myślałem, że autorem tego tematu jesteś ty, potem zjeżdżam niżej i widzę Twoją odpowiedź - i myślę sobie, WTF?! A ty co, nie pochwalisz się koledze co sam zrobiłeś? ;)
komentarz 17 lipca przez ElektronPL Użytkownik (780 p.)
edycja 17 lipca przez ElektronPL
No ok fakt to jest IDE a nie kompilator swoją drogą już skończyłem pełną wersje w zaraaz ją tu dodam :D

A co do tego IDE no to fakt prawie nic tu nie ma ale napisałem to w kolka godzin dlatego będę robił chociażby zapis/odczyt  i za kilka dni dodam tę resztę opcji :P
komentarz 17 lipca przez event15 Szeryf (91,200 p.)
A do Brainfucka to nie ma przypadkiem wyłącznie mowy o interpreterze?
komentarz 18 lipca przez Eryk Andrzejewski VIP (116,690 p.)

Spróbowałem uruchomić 99 bottles of beer i się nie udało wink

event15, rozwiniesz?

komentarz 18 lipca przez event15 Szeryf (91,200 p.)
Eryk - a na czym polega różnica między kompilatorem a interpreterem? :)
komentarz 18 lipca przez Eryk Andrzejewski VIP (116,690 p.)
Kompilator to (w uproszczeniu) program, który tłumaczy kod języka na kod maszynowy (chociaż zazwyczaj jest tłumaczony najpierw na język asemblera, a dopiero później na kod maszynowy). Istotne jest to, że w tym procesie tworzy się plik wykonywalny.

Interpreter nie generuje plików wykonywalnych, przy każdym uruchomieniu analizuje kod i wykonuje stosowne działania.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 133 wizyt
pytanie zadane 20 października w Pascal, Delphi przez DragonCoder Stary wyjadacz (10,590 p.)
+20 głosów
1 odpowiedź 282 wizyt
pytanie zadane 7 października w Nasze projekty przez Eryk Andrzejewski VIP (116,690 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 68 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2016 w C i C++ przez C☺ndzi Stary wyjadacz (10,930 p.)

41,531 zapytań

80,571 odpowiedzi

159,459 komentarzy

19,821 pasjonatów

Przeglądających: 318
Pasjonatów: 34 Gości: 284

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...