• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C# odczytywanie przez program wartości 1 000 zamiast 1000

Object Storage Arubacloud
0 głosów
138 wizyt
pytanie zadane 16 lipca 2017 w C i C++ przez buczykij Nowicjusz (120 p.)
Witam. Posiadam program do gry przeglądarkowej (autoclicker), otóż gra została zaktualizowana (zmienieno system wartości z 1000 na 1 000). I tu moje zapytanie, czy jest jakaś komenda która będzie odczytwała te wartości z odstępem w przeciwieństwie do int??

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 lipca 2017 przez obl Maniak (51,280 p.)
edycja 16 lipca 2017 przez obl

Nie wiem, jak te dane są przez ciebie pozyskiwane (jaki format mają) mówisz tu tylko o liczbie, która jest zapisana tak 1 000 co ma z tego co zrozumiałem oznaczać 1000. Jeżeli masz stringa zawierającego tekst "1 000" to wywal z niego wszystkie spacje i dopiero wtedy zamieniaj go na int. Możesz to zrobić np. tak:

string str = "1 000";
int pos = str.IndexOf(' ');
while ( pos != -1)
{
    str = str.Remove(pos,1);
    pos = str.IndexOf(' ');
}
MessageBox.Show(str);

 

komentarz 16 lipca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

Kombinujesz.

var num = Int32.Parse("1 000".Replace(" ", ""));

 

komentarz 16 lipca 2017 przez obl Maniak (51,280 p.)
Racja
–1 głos
odpowiedź 16 lipca 2017 przez Badzonor Obywatel (1,410 p.)

Odpowiedź jest bardzo prosta:

int wynik = 1000;
Label2->FloatToStrF(StrToFloat(wynik), ffNumber, 7, 0);

Tyle, że ten program działa w kompilatorze C++ Buildera ale myślę, że polecenie "FloatToStrF(StrToFloat(wynik), ffNumber, 7, 0);" będzie działać i w C#. A jeżeli nie to ten kod polega na tym, iż jeżeli obetniesz zmienną float do 0 przecinków lub więcej to program automatycznie podzieli liczbę (ale w tym kodzie dałem inta bo też działa a jest prościej). Mam nadzieje, że w C# też zadziała i pomogłem :P

 

komentarz 16 lipca 2017 przez draghan VIP (106,230 p.)
Em... Nic z tego nie zrozumiałem.

Jakim prawem to ma zadziałać, jeśli StrToFloat() przyjmuje jako parametr AnsiString, a nie int? Zaś C++ to w żadnej mierze nie jest C# - oczywiście tyczy się to również VCL.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 110 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2017 w C# przez Al3x Użytkownik (870 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 869 wizyt
pytanie zadane 11 lutego 2019 w C# przez Dani3l Bywalec (2,160 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 500 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia 2021 w C# przez Macion Nowicjusz (180 p.)

92,551 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,531 komentarzy

61,937 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...