• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

biblioteka NFC dla C++

Object Storage Arubacloud
0 głosów
461 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2017 w C i C++ przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
edycja 14 lipca 2017 przez Maciek123233
Witam, czy ktoś zna bibliotekę dla c++, która komunikowała by się przez czytniki i programatory NFC (zapis/odczyt), oraz to jak ją dodać do C::B?

Znalazłem bibliotekę (libnfc) ale za każdym razem jak je dodaje wyświetla się błąd, nie wiem o co chodzi.
komentarz 14 lipca 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
My też nie wiemy, o co chodzi, bo bez treści/opisu błędu trudno coś sensownego wydedukować.
komentarz 14 lipca 2017 przez niezalogowany
Znaczy,  źle to napisałem. Nie tyle błąd tylko po prostu mój kompilator nie widzi tej biblioteki. Po prostu nie umiem jej dodać.
komentarz 14 lipca 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
Daj linki do tej biblioteki.
komentarz 14 lipca 2017 przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
to to ja wiem, tylko jak?
zadałem osobne pytanie w tej sprawie.
https://forum.pasja-informatyki.pl/269431/jak-podlaczyc-qt-do-code-blocks-c
komentarz 14 lipca 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)

o to ja wiem, tylko jak?

Haha, pytałem się o linki internetowe URL ;)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 15 lipca 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)
wybrane 15 lipca 2017 przez Maciek123233
 
Najlepsza
Dobra, z innego wątku (na ten sam temat, a który usunąłeś) wynika, że powinieneś bibliotekę wpierw skompilować. Pytanie, czy to zrobiłeś?
komentarz 15 lipca 2017 przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
Wchodzę i wszędzie widzę 32, nie wiem jak to zrobić. Poddaje się. Ta cała rozmowa wygląda jakby uczyć przedszkolaka rachunku różniczkowego. Dzięki za pomoc i za poświęcony czas ale chyba porwałem się trochę za daleko.
komentarz 15 lipca 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)

Ściągnij libusb-win32-bin-1.2.6.0.zip, rozpakuj, w środku w katalogu bin masz katalog ia64. I tam jest to, czego szukasz.

komentarz 16 lipca 2017 przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
Cieszę się że chcesz mi mimo wszystko pomóc, ale naprawdę nie wiem jak to zrobić. Sterownik w folderze ia64 nie działał, amd64 działał, dodałem #include <nfc/nfc.h> ale i tak tylko wyskakują błędy ld.exe cannot find -lllibnfc albo ld.exe cannot find -llibnfc.
komentarz 16 lipca 2017 przez j23 Mędrzec (194,920 p.)

Hmm, w opcjach projektu daj nazwę biblioteki z rozszerzeniem, czyli libnfc.lib (ewentualnie zmień rozszerzenie pliku biblioteki na .a). Nie wiedzieć czemu, makefile generuje bibliotekę z rozszerzeniem .lib zamiast .a.

komentarz 18 lipca 2017 przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
Po tylu godzinach dodawania tej biblioteki dałem sobie spokój, ale dzisiaj zrobiłem jeszcze raz to wszystko i nie wiem dlaczego i jak ale działa! Dziękuję za to całe skompilowanie i za tą całą pomoc i za te wszystkie dokładnie, łopatologicznie tłumaczące komentarze. Jeszcze raz dziękuję i gratuluję ilości wiedzy jaką Pan posiada.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 239 wizyt
pytanie zadane 13 lipca 2017 w JavaScript przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 566 wizyt
pytanie zadane 24 listopada 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez alpha.netrunner Gaduła (4,690 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 105 wizyt
pytanie zadane 8 września 2020 w Android, Swift, Symbian przez PawełK Nowicjusz (120 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...