• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Borland Builder C++ - błędy w trakcie kompilacji

Cloud VPS
0 głosów
282 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2015 w C i C++ przez Jakub Nowacki Początkujący (470 p.)

Witam. Mam problem z Builderem. Gdy pisze kod i próbuję go uruchomić mam jeden błąd. "Fatal error: Expected a file name". Projekt programu zawsze zapisuję na początku. Nie wklejam kodu, bo bład wyskakuje nawet gdy mam 2 linijki. Ostatnio pojawił się przy próbie stworzenia gry kółko i krzyżyk. Dodałem kod otwierający zdjęcie z pliku przy uruchomieniu programu i przy próbie uruchomienia był wyżej wspomniany error. 

Ma ktoś jakiś pomysł jak sobiez tym poradzić? Od czego to zależy?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 sierpnia 2015 przez Dragonet.17 Pasjonat (19,630 p.)
U mnie był to błąd spowodowany faktem, iż projekt zapisałem na innej partycji aniżeli Builder był zainstalowany.
Po reinstalacji przeniosłem go i zaczęło działać :)
0 głosów
odpowiedź 5 czerwca 2015 przez Pinio Gaduła (3,520 p.)
Czy zapisales wszystkie pliki z projektu w znanej Ci lokalizacji? Może linker probuje odpalic cos czego nie ma. W takich chwilach nie tracac czasu zawsze wybieram reinstal:)
komentarz 22 czerwca 2015 przez Jakub Nowacki Początkujący (470 p.)
Pierwsze co po utworzeniu projektu zapisuję go w wybranym folderze i potem zaczynam kodzić. Tak samo robił Pan Zelent. Podczas gdy chcę kompilować pojawia się problem. Spróbuję reinstal, albo zmienię środowisko. Swoją drogą, jakie polecasz?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 766 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 887 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2017 w C i C++ przez MrFraxis Początkujący (390 p.)
–1 głos
0 odpowiedzi 278 wizyt

93,488 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,772 komentarzy

62,906 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...