• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Informatyka na AGH: IET vs EAIIB

Cloud VPS
+1 głos
4,629 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez easytodo Mądrala (5,380 p.)
Witam serdecznie,

od wielu dni przekopuję się przez Internet czytając o studiach informatycznych na różnych uczelniach. Matura poszła mi dobrze, na AGH mam 930 pkt. i być może uda mi się dostać na IET. Jednak napotkałem taki oto ranking:
http://www.perspektywy.pl/RSW2016/ranking-kierunkow-studiow/kierunki-techniczne/kierunki-it

IET jest tutaj zaskakująco nisko (7 miejsce), a przed nim są 3 inne wydziały z AGH (w tym EAIIB).

Przeglądałem syllabusy obu wydziałów, IET podoba mi się bardziej, jednak dlaczego jest on tak "nisko"? Podobno jest to najbardziej prestiżowy wydział na AGH, jeżeli chodzi o informatykę.

W sieci jest sporo informacji o wydziałach ale chciałbym, aby ktoś bezpośrednio porównał informatyki z obu wydziałów i wyjaśnił jakie są minusy na IET, że jest dopiero na 7 pozycji rankingu.

Pozdrawiam!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 3 lipca 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)
szczerze mówiąc nie mam pojęcia,ale myslę,że nie ma co sugerować się rankingami. Poza tym 7 miejsce to i tak bardzo wysoko.Wg mnie czasem warto iść na kierunek nisko w rankingach,a nieco łatwiejszy i mieć czas na samodzielną naukę programowania.Gratuluję Ci świetnych wyników,ja mam 910pkt i wybieram się na mechatronikę,ale boję się,że to nie starczy, bo teraz progi mogą podskoczyć z kilku powodów. Dla pewności lepiej dopisz w deklaracji infe na wydziale fizyki,chyba że już to zrobiłes,gdzie próg jest niższy,a sam kierunek dobry. Uważasz,że tegoroczna matura rozszerzona z matematyki  była latwiejsza czy trudniejsza od ubiegłorocznej?Oczywiście biorę pod uwagę trudność uzyskania wysokich wyników,a nie takich do 70 kilku procent
komentarz 4 lipca 2017 przez easytodo Mądrala (5,380 p.)
Od najniższego lecą komunikaty po kolei spokojnie
komentarz 4 lipca 2017 przez xdmik23 Gaduła (3,030 p.)
dzieki juz sie prawie zalamalem,tak jakby nie mogli od pierwszego
komentarz 4 lipca 2017 przez Przemek Wiczołek Nowicjusz (100 p.)
Ja nadal nie mogę wejść na stronę.
mi tylko udało się (niestety) wejśc na chwile i zdenerwować się informacje ze dostalem sie,ale nie na to co chcialem.A okazuje się,że tak jak kolega mowil wyzej komunikaty lecą od konca
mogę spytać na jakie kierunki się dostales?

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 1,310 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez karateka2001 Nowicjusz (180 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 1,831 wizyt
pytanie zadane 21 sierpnia 2020 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez rikq Początkujący (260 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,690 wizyt

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,833 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...