• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JSPACE - Spacje

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
573 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2017 w SPOJ przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
edycja 4 lipca 2017 przez BinaryMan

Witajcie !

Ma ktoś pomysł dlaczego mój kod jest odrzucany przez sędziego ? 

Dostałem AC, dlatego kod został usunięty 
komentarz 2 lipca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)

Komentarze:

Jeśli pierwszy wyraz w linijce jest z małej litery, to tak też powinien być wypisany - inaczej nie przejdzie

BTW, nie rozumiem po co ręcznie robisz kopię stringa z new (w dodatku bez delete).

komentarz 2 lipca 2017 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
teraz jest tak, że jest z małej litery ale dalej nie przechodzi
komentarz 2 lipca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
(pokaż nowy kod)
komentarz 2 lipca 2017 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)

jednak nie jest to co myślałem, wywaliłem tylko linijkę 

       znak[0]=toupper(znak[0]);

 

komentarz 4 lipca 2017 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
edycja 4 lipca 2017 przez BinaryMan

Poprawiłem swój kod, ale sędzia go nie przyjmuje dalej indecision


 
komentarz 4 lipca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
Po pierwsze, to jest niewiarygodnie przekomplikowane; pierwsza wersja była równie dobra, poza moją uwagą wyżej.

Po drugie, cały czas czytasz tylko jedną linię.
komentarz 4 lipca 2017 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
czyli mam zrobić aby do "." czytało czy jak ?
komentarz 4 lipca 2017 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)

Zadanie mówi wyraźnie:

Na wejściu znajduje się dowolny tekst bez polskich znaków.

Czytasz tyle tekstu, ile jest.

komentarz 4 lipca 2017 przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)
Dobra, po wprowadzeniu poprawek jest AC, dziękuję za pomoc !
Jak można usprawnić to co napisałem, mówiłeś że jest to przekombinowane

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 762 wizyt
pytanie zadane 19 października 2018 w SPOJ przez Archiwista Początkujący (250 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 747 wizyt
pytanie zadane 4 września 2018 w SPOJ przez Piotr Błaszczak Bywalec (2,890 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 383 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2020 w Python przez Piotr Patek Nowicjusz (170 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...