• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem-SSD oraz HDD jak ustawić miejsca instalacji programów?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
1,264 wizyt
pytanie zadane 1 lipca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Mateusz Kołodziej Użytkownik (690 p.)
Mam problem z dyskami! Posiadam 1 dysk HDD oraz 1 dysk SSD. Komputer instaluje pliki jak sobie chce tzn. raz plik instaluje na SSD a raz na HDD. I potrzebuje pomocy w ustawieniu by na SSD był tylko system oraz pliki które sam sobie tam wrzucę a na HDD były wszystkie inne pliki takie jak gry i takie tam!

Jak to zrobić? Będę wdzięczny za pomoc!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 1 lipca 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Przecież podczas instalacji programu wybierasz na którą partycję ma być zainstalowany. Nie wiem jak masz te dyski podzielone, ale na SSD powinien być tylko system i najczęściej używane programy, a resztę zrzucasz na HDD.
komentarz 1 lipca 2017 przez Mateusz Kołodziej Użytkownik (690 p.)
Też tak uważam że tak powinno być ale niestety tak nie jest system jest zainstalowany na SSD i to się zgadza ale inne programy np. gry same sobie ustalają na którym dysku się zainstalują a potem mam trochę pracy z odinstalowywaniem np. GTA instaluje się na SSD a H1Z1 na HDD i jak to ustalić by wszystkie instalowały się na HDD
komentarz 1 lipca 2017 przez Mateusz Kołodziej Użytkownik (690 p.)
Może reset mi coś pomoże?
komentarz 1 lipca 2017 przez MałyAleWariat Bywalec (2,830 p.)
Majster, ten H1Z1 to chyba gra na Steam, więc musiałbyś pewnie przeinstalować sam Steam na HDD, żeby Ci tam instalowało, albo po prostu podczas instalacji zmień miejsce zamiast klikać na szybko "next next next".

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 1,272 wizyt
pytanie zadane 10 października 2017 w Sprzęt komputerowy przez Kapi2222 Obywatel (1,220 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 199 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez wrxxx Początkujący (310 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 532 wizyt
pytanie zadane 12 października 2017 w Sieci komputerowe, internet przez cwp Nowicjusz (180 p.)

93,020 zapytań

141,985 odpowiedzi

321,284 komentarzy

62,366 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...