• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Visual studio - tworzenie aplikacji okienkowych w C++

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
10,563 wizyt
pytanie zadane 29 czerwca 2017 w C i C++ przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
zamknięte 2 lipca 2017 przez MsMaciek123
Dzień dobry, ja tak na szybko. Mam program Microsoft Visual Studio 2017 i próbuję utworzyć aplikację okienkową, taką jaka była w Borland C++ Builder 6. Proszę o pomoc!
komentarz zamknięcia: Przesiadam sie na inne środowisko
komentarz 29 czerwca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
  1. temat pytania powinien zwięźle i dokładnie określać problem,

https://forum.pasja-informatyki.pl/regulamin-forum

5
komentarz 29 czerwca 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Boderlands to była kiedyś taka gra. Oprogramowanie o którym mówisz to Borland C++ Builder 6.
komentarz 30 czerwca 2017 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
Tak mówie o Borland c++ Builder 6

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 29 czerwca 2017 przez adrian17 Ekspert (346,940 p.)
VS2017 nie wspiera bezpośrednio tworzenia aplikacji okienkowych z edytorem wizualnym w C++/CLI (bo C++ to też nie jest).

Powiedziałbym wręcz że sam MS subtelnie to odradza, bo do takich zadań stworzony i lepszy jest C# (lub VB.NET).

W skrócie: nie da się w C++ie.
komentarz 29 czerwca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Ktoś gdzieś może udostępnić jakiś deszyfrator postów w C++? Bo widzę, że go masz...
komentarz 29 czerwca 2017 przez adrian17 Ekspert (346,940 p.)
(...co?)
komentarz 29 czerwca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
To wybacz... w takim razie musisz tylko czytać w myśli autorom postów...
2
komentarz 29 czerwca 2017 przez adrian17 Ekspert (346,940 p.)
(Um. Wciąż nie jestem w stanie zrozumieć, o co Ci chodzi. Jak wyjaśnisz, to chętnie odpowiem.)
komentarz 29 czerwca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
No dobra, skoro wiesz co miał na myśli autor tego posta, a nie łapiesz o co mi chodzi to specjalnie udajesz, że nic nie rozumiesz...
6
komentarz 29 czerwca 2017 przez adrian17 Ekspert (346,940 p.)
Możesz przestać z takim tonem wypowiedzi? Jeśli chcesz dalej rozmawiać o interpretacji tekstu posta, zapraszam na PW.
0 głosów
odpowiedź 30 czerwca 2017 przez CjanciK Bywalec (2,970 p.)

Witam,

Tak jak wspomniał kolega adrian17, jeżeli chcesz tworzyć "okienka" jak w Borland C++, ale w Visual Studio najlepszy będzie do tego C#.Net, VB .Net odradzam ponieważ Microsoft stawia raczej na rozwój C#: https://blogs.msdn.microsoft.com/dotnet/2017/02/01/the-net-language-strategy/. Nie mniej jednak uważam, że warto znać Visual Basic'a, bo zawsze można sobie "trzepnąć" jakieś makro w Excelu, a to dosyć przydatna umiejętność i nauka tego języka przychodzi dosyć łatwo i przyjemnie (przynajmniej u mnie tak było) :) :D

 W .Net masz do wyboru WinFormy, WPF, chcesz coś webowego jest ASP. Ogólnie jest w czym wybierać :)

Pzdr :)

 

komentarz 30 czerwca 2017 przez adrian17 Ekspert (346,940 p.)

warto znać Visual Basic'a, bo zawsze można sobie "trzepnąć" jakieś makro w Excelu

Preferuję przepuścić go przez Pythona.

0 głosów
odpowiedź 30 czerwca 2017 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
Niektóre osoby mnie nierozumią. Ja chce tworzyć okienka nie przez pisanie kodu tylko przez wstawianie różnych elementów tak jak to ma miejsce w Borderland C++ builder 6
komentarz 30 czerwca 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Dopiero cię poprawiłem, jak to się poprawnie pisze...
–1 głos
odpowiedź 30 czerwca 2017 przez Bondrusiek Maniak (61,410 p.)
Witam,

możesz wykorzystać bibliotekę programistyczną Visual C++:

https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/d06h2x6e.aspx

Podobne pytania

92,782 zapytań

141,712 odpowiedzi

320,602 komentarzy

62,115 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...