• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Najlepsza Książka do nauki C# po Polsku

Cloud VPS
0 głosów
2,753 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2017 w C# przez amator1 Początkujący (470 p.)
Witam wszystkich czytelników,

Zacząłem dłubać troche w Unity w języku C#, zrobiłem podstawową grę 2d z ludzikiem i przeszkodami. Oglądałem kilka tutoriali na yt i troche czytałem. Szukam ksiązki w naszym ojczystym języku właśnie o c#, a najlepiej wykorzystywaniem go w Unity. Od przyszłego semestru będę miał programowanie w C#, więc nawet jeżeli mało się przyda do Unity, to zawsze skorzystam do czegoś innego. Zależy mi, by książka ta była w języku polskim, staram się czytać na internecie po angielsku, lecz zajmuje mi to o wiele więcej czasu. Z góry dzięki za każdą udzieloną informacje

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 czerwca 2017 przez mbabane Szeryf (79,260 p.)
edycja 27 czerwca 2017 przez mbabane
Wydaje mi się, że te które zostały tutaj -> https://forum.pasja-informatyki.pl/ksiazki-informatyczne-warte-uwagi przedstawione są wystarczające (zwłaszcza ta "W pigułce" ma dosyć dużo zagadnień) - jesli chodzi o samego C#
0 głosów
odpowiedź 7 września 2017 przez sigaris Początkujący (320 p.)

Ja osobiście używam tej: https://helion.pl/ksiazki/head-first-c-edycja-polska-andrew-stellman-jennifer-greene,hfcsh.htm

Nie jest ona co prawdę o Unity, ale moim zdaniem dość ciekawie opowiada o C#. Nie jest to nudny tekst, ale dość ciekawe graficzne przestawienie.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,247 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2019 w C i C++ przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 1,024 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2019 w Python przez Sp4rq Użytkownik (790 p.)
+1 głos
6 odpowiedzi 1,315 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2015 w C# przez szymek6786 Początkujący (260 p.)

93,485 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,765 komentarzy

62,897 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...