• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Serwer Continuous Integration w chmurze

0 głosów
168 wizyt
pytanie zadane 25 czerwca 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Jakub Nowacki Początkujący (470 p.)
Witam,

Zastanawiałem się ostatnio nad postawieniem dla siebie jakiegoś CI w celach edukacyjnych. Nie chciałem jednak go trzymać u siebie lokalnie i zastanawiałem się czy jest możliwość postawienia tego gdzieś w chmurze. I tutaj moje pytanie do Was: Czy orientujecie się czy istnieje możliwość zrobienia czegoś takiego? Niestety w kwestii pracy w chmurze jestem jeszcze zielony. Jeśli jest taka możliwość, to jakie koszta są utrzymywania takiego serwera? Albo może jest możliwość trzymania przez określony czas serwera za darmo z ograniczonymi zasobami. Jeszcze wspomnę, że chodzi mi głównie o Jenkinsa.

Pozdrawiam

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 376 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2017 w JavaScript przez piotrek132 Obywatel (1,410 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 362 wizyt
pytanie zadane 18 listopada 2024 w Systemy operacyjne, programy przez 1ghzThunderbird Nowicjusz (210 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 294 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2022 w Systemy operacyjne, programy przez blofeld Użytkownik (700 p.)

93,741 zapytań

142,676 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,322 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...