• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kopiowanie plików z grupy domowej na laptop za pomocą CMD

Object Storage Arubacloud
0 głosów
259 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Karol Kluziak Obywatel (1,210 p.)
Dzień dobry,

Mam dwa komputery Windows 7 i chciałbym, aby się automatycznie synchronizowały. Nie chcę tego robić ręcznie, bo by to za dużo zajęło mojego czasu, gdyż jestem programistą i chciałbym, aby się synchronizowały workspace'y wielu środowisk. Umiem już C++ i uczę się teraz Javy i AVR-GCC, ale że jeden to notebook to postanowiłem brać go na różne podróże. Gdy na przykład będę na wakacjach to chciałbym mieć swoje programy na komputerze, aby móc kontynuować naukę jakiegoś języka. A że często mi coś wypada nagłego, to komputery musiałbym synchronizować codziennie. Ręcznie trwało by za długo, więc postanowiłem napisać program w C++ lub w notatniku z rozszerzeniem '.bat', ale nie wiem jak skopiować pliki z katalogu 'Sieć', gdzie znajdują się udostępniane foldery, do mojego komputera za pomocą CMD. Wiem jak kopiować pliki, ale nie wiem jak się dostać do tego katalogu. Ma ktoś pomysł jak to zrobić?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 25 czerwca 2017 przez niezalogowany
edycja 25 czerwca 2017

 jestem programistą

Śmiałe stwierdzenie, [bez urazy, ale] gdyby tak było to raczej poszukałbyś rozwiązania na własną rękę https://stackoverflow.com/a/23682751

copy "\\My_Servers_IP\Shared Drive\FolderName\*" TEST_BACKUP_FOLDER

 

komentarz 25 czerwca 2017 przez Karol Kluziak Obywatel (1,210 p.)
Dzięki, a to że jestem programistą oznacza, że umiem programować. A umiem. A to, że jestem słaby z angielskiego, jestem w drugiej klasie gimnazjum i nie wchodzę na angielskie strony, bo nic nie zrozumiem, albo zrozumiem  źle to już inna bajka. Właśnie z tego powodu jestem na tym forum. żeby nie popełnić błędu w rozumowaniu angielskich stron. Ale nie robię tak, że mam jakiś problem to od razu pytanie na forum. Ja tego szukałem na wielu stronach, ale polskich. Ale dzięki.
komentarz 25 czerwca 2017 przez niezalogowany
Ehh, dalej bym się kłócił. Umiejętność programowania to coś więcej niż umiejętność wyklepania paru linijek w jakimś języku programowania.

Programista to osoba posiadająca umiejętność rozwiązywania problemów przy użyciu odpowiednich języków w sprytny i elegancki sposób, znający tajniki danego języka (kiedyś takie osoby nazywano też "hakerami", ale i to pojęcie zostało wypaczone przez mass-media).
komentarz 25 czerwca 2017 przez Karol Kluziak Obywatel (1,210 p.)
Ale to nie jest tak, że obejrzałem sobie kilka filmików na YouTubie i od razu jestem programistą. Ja robiłem już kilka projektów. Może i mam mało doświadczenia, ale to oznacza, że jestem juniorem. Programistą, ale juniorem. Żeby nie było, że jestem gołosłowny: kilka miesięcy temu stworzyłem robota sterowanego telefonem przez bluetooth. Wszystko napisałem od zera (Nie był to język G). Bez zaglądania do internetu. Nie mam dużego doświadczenia, ale jednak jakieś mam i to w kilku technologiach, więc nie można tego nie nazwać programistą według mnie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 367 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2017 w Systemy operacyjne, programy przez interderabilja Początkujący (320 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 171 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,096 wizyt
pytanie zadane 2 lutego 2017 w Systemy operacyjne, programy przez BinaryMan Stary wyjadacz (12,620 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,553 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...