• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Podczas uruchamiania gry pojawia się czarny ekran. Jak to naprawić ?

+1 głos
1,352 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2017 w Sprzęt komputerowy przez Barcod Początkujący (270 p.)
edycja 20 czerwca 2017 przez Barcod

Witam. 

Mam problem najprawdopodobniej  z monitorem. Mianowicie uruchamiając jakąś grę między innymi Leuge of Legends, po chwili działania pojawia się czarny ekran. Słychać dźwięki z gry oraz można normalnie działać jednak na monitorze nic nie widać a kiedy staram się go włączyć piszę że nie ma połączenia z jednostką. Sprawdzałem już czy nie przegrzewa się karta graficzna jednak wydaje mi się że jest w porządku  oba wentylatory chodzą a temperatura to 40-50 na max 100, monitor jest firmy Dell a jednostka HP. Proszę o jakieś porady jak to naprawić z góry dziękuję. Dodatkowa informacja jest taka że kiedy ekran robi się czarny piszę Digital Inpuct Entering Power . :)

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 20 czerwca 2017 przez piotrsz109 Stary wyjadacz (13,730 p.)
Sprawdź wtyczki, a potem jakoś zmień rozzdzielczość gry na identyczną jak pulpit.
+1 głos
odpowiedź 20 czerwca 2017 przez degrek Bywalec (2,380 p.)
Miałem podobny problem tyle, że u mnie zawsze mniej więcej po 8 sekundach ekran robił się czarny.
Gdzieś przeczytałem, że przyczyną mogą być spęczniałe tranzystory i żeby ustawić jasność ekranu na niską, u mnie do 30% jasności działało bez zarzutu.
Jednak oddałem do serwisu(bo koszt tranzystorów nie wielki) i wyszło, że jedna świetlówka (czy coś takiego) była przepalona.
komentarz 20 czerwca 2017 przez Barcod Początkujący (270 p.)
Niestety nie zadziałało :/
komentarz 20 czerwca 2017 przez degrek Bywalec (2,380 p.)
Możliwe, że wina nie leży, bo stronie monitora jednak. Próbowałeś podpiąć inny monitor?

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 689 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 2,631 wizyt

93,607 zapytań

142,530 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,098 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...