• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Formspree bez redirect'u?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
504 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2017 w HTML i CSS przez leemish Użytkownik (780 p.)
<form method="POST" action="http://formspree.io/t.l@gr8group.biz">

						<div class="row uniform 40%">
							<div class="8u 12u(mobilep)">
							<input type="email" name="email" placeholder="Email">
							</div>
							<div class="4u 12u(mobilep)">
								<input type="submit" value="Zapisz się" class="fit" />
							</div>
						</div>
					</form>

Czy istnieje możliwość usunięcia redirect'u po wysłaniu formularza? jeśli istnieje to będę bardzo wdzięczny za info  jak to zrobić :) 

 

ew. może znacie jakąś inną opcję na łatwe wysyłanie formularzy bez przekierowań? :) 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 czerwca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
https://formspree.io/ w sekcji "Using AJAX"
komentarz 18 czerwca 2017 przez leemish Użytkownik (780 p.)
ok, i gdzie mam wkleić ten kod? bezpośrednio do strony w pliku html, czy do jakiegoś zewnętrznego pliku?
komentarz 18 czerwca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Musisz nasłuchiwać na wciśnięcie przycisku wyślij i wtedy wywołać powyższy kod. Potem czekasz na odpowiedź od formspree i generujesz odpowiedni komunikat o powodzeniu lub błędzie.
komentarz 18 czerwca 2017 przez leemish Użytkownik (780 p.)
mógłbyś wytłumaczyć to prościej :) ?

krok po kroku?
komentarz 18 czerwca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
komentarz 24 czerwca 2017 przez leemish Użytkownik (780 p.)
<form id="contact-form" action="https//formspree.io/tomasz.limiszewski@gmail.com" method="post">
	<input type="text" name="Name" placeholder="Name" required>
	<input type="email" name="Email" placeholder="Email" required>
	<textarea name="Message" cols="30" rows="6" placeholder="Message" required></textarea>
	<!-- CONFIG -->
	<input class="is-hidden" type="text" name="_gotcha">
	<input type="hidden" name="_subject" value="Subject">
	<input type="hidden" name="_cc" value="email@cc.com">
	<!-- /CONFIG -->
	<input class="submit" type="submit" value="Wiadomość została wysłana!">
</form>

 

var $contactForm = $('#contact-form');
$contactForm.submit(function(e) {
	e.preventDefault();
	$.ajax({
		url: '//formspree.io/your@email.com',
		method: 'POST',
		data: $(this).serialize(),
		dataType: 'json',
		beforeSend: function() {
			$contactForm.append('<div class="alert alert--loading">Sending message…</div>');
		},
		success: function(data) {
			$contactForm.find('.alert--loading').hide();
			$contactForm.append('<div class="alert alert--success">Message sent!</div>');
		},
		error: function(err) {
			$contactForm.find('.alert--loading').hide();
			$contactForm.append('<div class="alert alert--error">Ops, there was an error.</div>');
		}
	});
});

 

co robię nie tak? 

komentarz 24 czerwca 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Dodałeś bibliotekę jquery?
komentarz 24 czerwca 2017 przez leemish Użytkownik (780 p.)
tak, obecnie jestem na etapie, że przyszedł mail aktywacyjny, ale maile nie przychodzą (po aktywacji)
–1 głos
odpowiedź 18 czerwca 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
Wywal z action link, to nie będziesz mieć przekierowania.

Chodzi ci zapewnie o coś innego. W takim razie możesz użyć biblioteki cURL w PHP.

http://php.net/manual/en/book.curl.php
komentarz 18 czerwca 2017 przez leemish Użytkownik (780 p.)
wówczas mail nie wychodzi przez formspree, czego efektem jest to, że nie dochodzi wcale :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 120 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2017 w HTML i CSS przez leemish Użytkownik (780 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 191 wizyt
pytanie zadane 25 czerwca 2017 w HTML i CSS przez leemish Użytkownik (780 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 283 wizyt
pytanie zadane 3 czerwca 2021 w JavaScript przez Zaqu93 Gaduła (4,850 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...