• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dodawanie px do diva

Object Storage Arubacloud
0 głosów
392 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2017 w JavaScript przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
Witam

Patrzyłem w internecie o rozwiązaniu @media ale nie chodzi mi o same reponsive , jaki mam użyć kod który będzie dodawał do diva px  - jeżeli ekran miał 1300 px to nie ma dodawać px a jak będzie różnica 1px czyli 1301px to ma dodać do diva 1 px , tak samo z 1400px  ma dodać do diva 100px i tak samo z dowolną szerokością większą od 1300

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 czerwca 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)

To może:

.div{
Width:100%;
}

 

komentarz 18 czerwca 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
no właśnie nie chce używać 100% - ma do diva o szerokości np. 100 px dodawać te px
komentarz 18 czerwca 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
A dlaczego nie chcesz? Efekt taki sam :D
komentarz 18 czerwca 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
bo chce uzyskać właśnie no taki efekt :D , w takim razie jaki byłby kod , np. w js czy w css ?
0 głosów
odpowiedź 18 czerwca 2017 przez surfeliza Stary wyjadacz (11,260 p.)

Mniej-więcej coś takiego:

if(window.innerWidth>1300){
  document.getElementById('a1').setAttribute('style','width:'+(document.getElementById('a1').offsetWidth + window.innerWidth - 1300)+'px');
}

Gdzie a1 to id diva.

komentarz 18 czerwca 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
Dzięki :D , a takie jeszcze pytanie , no bo jakiej to kategorii tak no dokładniej jest ten kod , po prostu żebym poczytał o tym w necie bo jakoś nie mogę tego znaleść
komentarz 19 czerwca 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
podstawy JavaScript ;)
komentarz 20 czerwca 2017 przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
Jak daję ten kod pod prostą stronę żeby ten kod przetestować to nie działa , w czym jest rzecz ?

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 220 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 261 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2017 w JavaScript przez SzukającyPrzygód Bywalec (2,310 p.)
+1 głos
4 odpowiedzi 522 wizyt

92,556 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,560 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...