• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Co dalej zrobić aby się rozwijać - dylemat dotyczący wyboru dalszej ścieżki nauki

+1 głos
546 wizyt
pytanie zadane 15 czerwca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Gambr Dyskutant (7,530 p.)

Cześć. Umiem całkiem dobrze C++. Po ogarnięciu go wykonałem parę okienkowych projektów w Builderze, ale całe środowisko jest troszkę drewniane. Próbowałem robić rzeczy webowe, jednak nie sprawia mi to przyjemności. Wiem, że raczej na pewno chcę pisać aplikacje mobilne lub desktopowe. I tutaj pojawia się problem - mam pomysły na apki na androida ale gdy zacząłem się tego uczyć wydaje się to wręcz przytłaczające. Ogrom konfiguracji, Android Studio które jest skompilowane dla początkującego, i raczej słabe angielskie tutoriale. Bardzo chcę napisać tą aplikację i ogólnie wejść w świat androidowy ale nie wiem od czego zacząć. Pomoże ktoś ?

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2017 przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)
Jak umiesz C++, to polecam Qt. Jest to biblioteka która umożliwia pisanie aplikacji na androida w C++ bez większych problemów.

Pozdrawiam!
+1 głos
odpowiedź 15 czerwca 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Słabe angielskie tutoriale? Może i tak, ale od czego jest świetna dokumentacja.

https://developer.android.com/guide/index.html
0 głosów
odpowiedź 15 czerwca 2017 przez Dorian Bajorek Dyskutant (7,920 p.)
C# również polecam.Łatwo się nauczysz jak dobrze ogaraniasz C++

Podobne pytania

+2 głosów
3 odpowiedzi 692 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 547 wizyt
–1 głos
4 odpowiedzi 1,130 wizyt

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...