Chciałbym stworzyć aplikację, która, po zalogowaniu jako administrator, pokazywałaby listę wszystkich moich klientów wraz z przyporządkowanymi do nich zakresami godzinowymi. W każdym z zakresów cena godzinowa za moje usługi była by inna. To znaczy, mamy dajmy na to klienta 'X'. Jeżeli przepracuję dla niego ilość godzin od 1 do 10, wtedy cena za roboczogdzinę wynosi np. 100 zł. Od 11 do 20 - 80 zł itd. Czyli jeżeli ilość godzin mojej pracy to 15, wtedy klient płaci (10 x 100 zł) + (5 * 80 zł). Ja jako administrator, mogę te zakresy dowolnie modyfikować, a klient po zalogowaniu widzi, ile ma aktualnie do zapłaty. Potrzebowałbym rady, jak najlepiej zaprojektować bazę danych do tego celu. Na początku zrobiłem to tak, że stworzyłem tabelę 'clients' z polami 'id', 'name', tabelę 'timesheets' z polami 'id', 'min', 'max', 'price_per_hour'. I tabelę 'client_timesheet' służącą jako pivot w relacji many-to-many z polami 'id', 'client_id' oraz 'timesheet_id'. Ale wydaje mi się to "brzydkim" sposobem, jestem prawie pewny, że można to zrobić dużo lepiej, tylko nie bardzo wiem jak. Uprzejmie proszę o pomoc :)